Snap
  • Kind
  • Voeding

Ojee niet willen eten

Ojee, ook ik ontkom er niet aan ! Mijn dochtertje van bijna 3 jaar zit nu in een fase waarin zij absoluut geen groente wilt eten. (Wat zeg ik, ze wilt alleen maar brood, vlees/vis, fruit en af en toe een snoepje/koekje ;)

Mijn zoontje daarin tegen heeft dit nog nooit gehad en is meer het prullenbak-type. Alles wordt erin geschoven! Heerlijk als je staat te koken en alles op het bordje gaat op, maar mijn dochtertje is echt het tegenovergestelde wat ik te horen krijg is:"mama, lust ik niet" en het bordje wordt weer aan de kant geschoven, maar goedschiks of kwaadschiks ze moet van mij altijd 1 hapje eten om het toch te proeven. Wie weet zegt ze om een dag toch :"mmm, lekker mama". Maar toch eigenlijk gek dat het toetje altijd wel een plekje weet te vinden in haar buik, ondanks dat haar buikje altijd vol zit (zoals ze het zelf altijd zo mooi kan vertellen).

Uiteraard helpt forceren niet, want dat maakt het alleen maar erger, maar als ouder zijde maakt je je van binnen toch behoorlijk druk en hoop je maar dat je kleine prinsesje goed blijft groeien. (uiteraard voor mama weer een goed excuus om te gaan shoppen ;)

Nu maar hopen dat dit écht een fase is en dat ze op en een dag net zo'n prullenbak-typje wordt als haar grote broer !

 

11 jaar geleden

Leuk voor jullie leuke/nuttige reacties. Ga ik zeker wat mee doen ! :-)

11 jaar geleden

Wij hebben er voor gekozen om ons er niet te druk om te maken. Dat moeten we wel heel bewust doorvoeren, want het staat je toch tegen om een kind met een lege maag in bed te leggen! Wij leggen wat op het bord (niet te veel, want een heel vol bord schrikt af) Gaat het bordje leeg, dan is er een toetje. Gaat het bordje niet leeg, dan heb je vast geen honger, dus ook geen plek voor het toetje. Ook doen we vaak maar de helft van het vlees op het bord. Dan is het dus: bordje leeg, dan is er nog een stukje vlees extra voor je. Moet ik er wel bij zeggen dat mijn kinderen overdag genoeg zuivel binnen krijgen, dus het is niet erg dat ze het toetje overslaan.

11 jaar geleden

Mijn jongste eet alles wat los en vast zit. Mijn oudste is wat moeilijker. Al wordt het de laatste tijd wel wat makkelijker, want o jee zijn kleine broertje eet het wel. Dan moet hij het ook eten. Voor de rest zeggen we bij sperziebonen bijvoorbeeld dat het groene patatjes zijn. En wat ook erg helpt bij ons, is dat hij wilt graag groot worden. Net zo groot als zijn papa (1.94) en wij zeggen ook altijd dat als hij goed eet dat hij dan net zo groot wordt als papa. Dat wilt ook nog wel helpen.

11 jaar geleden

Heel herkenbaar hoor, dat van het toetje nog wel kwijt kunnen, maar de prak deels laten staan. Mijn dochtertje eet altijd eerst het vlees er tussenuit. Bij ons is het eten wat de pot schaft, maar wel heb ik vaak nog een komkommertje of snacktomaatje ernaast liggen als de groente minder in de smaak valt...