{{ message.message }}
{{ button.text }}

ohoh soms zo jaloers...

We sporten veel. Met het hele gezin en dan vooral in CHAOS! Hoe doen andere moeders dat??

Afbeelding blog 'ohoh soms zo jaloers...' Achtergrond blur afbeelding

Tussen de eigenlijk verwerking van alles wat er met mijn middelste gebeurt is ook even een wat luchtigere blog.. 

Vanavond was weer zo'n avond. Overdag hebben AJ en ik gewerkt, De kinderen waren op de opvang/school/BSO. So far so good... Maar... om 18.20 is de zwemles voor mijn dochter voor haar B. En dan wil ik tegelijkertijd fitnessen om te trainen voor de obstacle runs (persoonlijke hobby) en ook gezond eten. AJ is aan het afvallen, de kids zijn in de groei, de jongste leert net eten en ik houd gewoon van lekker eten.. 

Dat zorgt ervoor dat ik mijn laatste overleggen van de dag telefonisch in de auto doe terwijl ik me in de file van Vianen naar Almere begeef. (of Arnhem, of Amsterdam of Capelle of.....). Overleggen met mijn man wie de kinderen ophaalt en wie de hond alvast uitlaat en dan rond 17.15 bij de opvang naar binnen rol, na nog even 4 mailtjes via de telefoon de deur uitgestuurd te hebben. Ook naar mijn team in India, wat best morgenochtend kan, want daar is de avond al best gevorderd. Dan de kinderen ophalen, even bijpraten hoe de dag gegaan is en snel de auto weer in. 

Gister was ook een heerlijk chaos dag, dus deze keer had ik de maaltijd niet alvast klaar staan. Wel de ingrediënten voor spaghetti á la mama. Thuis gekomen dat klaar gemaakt, het potje voor de jongste (die stond wel klaar, zelf gemaakte broccoli/kip/aardappelpuree) opgewarmd en mijn dochter alvast om laten kleden in de zwemkleding. Ondertussen vertellen mijn man en zoon hoe de dag was, wil de hond ook graag aandacht en denkt de kat dat ik voor haar in de keuken sta. Gaat de bel en verteld het buurt-meisje dat de step van mijn dochter gisteravond maar door haar vader in hun schuur is gezet en komt de overbuurman 2 minuten later een pakketje brengen.  

Na 5x de sportpas vergeten te zijn zit die nu standaard in mijn telefoonhoes. Die vergeet ik zelden.... Snel gegeten, restje spaghetti voor na het zwemmen weggezet, zelf omgekleed en sporttas meegepakt en naar de sportschool gefietst. So far still so good. 

Dochter onder de douche richting het bad gedirigeert en ik loop naar de fitness om tot de ontdekking te komen dat mijn mp3 speler leeg is, ik geen sokken en geen bidon bij me hebt. (het is een best warme septemberdag...). Ach, blote voeten in sportschoenen kan wel voor een keertje. De blaren behandelen we wel weer. Heerlijk gesport, dochter netjes gezwommen.

Ik zit in de kleedkamer op haar te wachten en er komt een moeder binnen die keurig netjes strak gevouwen handdoeken en nieuwe setjes kleding uit de tassen haalt. Netjes de shampoo en wasspul keurig op een rijtje voor 2 kinderen klaarlegt en zo klaar staat voor de kinderen met ook nog een gezonde snack en wat te drinken. 

Als ik de zwemtas van mijn dochter opendoe vind ik....... 1 verkeukeld (eigenlijk te klein, maar wel favoriet) jurkje, 1 blauwe overschoen en 2 verschillende sokken... De handdoek, een onderbroek en shampoo ontbreken... Afdrogen mag ze dus doen door heel hard rondjes te draaien (gelukkig is het warm) en ze  moet maar met 1 hand haar jurkje naar beneden houden als we op de fiets (sportieve fiets) terug fietsen... Gelukkig had ze net gedemonstreerd dat ze met haar rechterhand los kon fietsen. Links niet, dan valt ze... 

De moeder met de keurige stapeltjes kleding heeft haar dochters weer netjes met ingevlochten haar en schone kleding in de auto gedirigeerd. Ik stel me zo voor naar een keurig opgeruimd huis waar ze rustig de kinderen in bed legt en zelf met een kopje heerlijke avondthee op de bank gaat zitten en een boekje leest

Het lijkt me heerlijk om zo georganiseerd te zijn, ik denk alleen dat het handiger is dat ik de chaos bij ons omarm en maar gewoon accepteer :-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je