{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oh kom maar eens kijken..

Afbeelding blog 'Oh kom maar eens kijken.. ' Achtergrond blur afbeelding

De feestdagen

Ik denk dat iedere ouder het herkent; de gezellige-liefdevolle-maar-vooral-mega-prikkelgevoelige-feestdagen.. en dan bij ons thuis vooral Sinterklaas. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het fantastisch om te zien dat Mels dit jaar eindelijk bewust bezig is met de Sint. Hij kijkt elke dag uit naar het Sinterklaasjournaal en samen kruidnoten bakken is zo leuk!

Hij zingt vol overgave ‘sinterklaas kapoentje’, extra hard ook, om er zeker van te zijn dat de Sint het hoort. Dat koppie de volgende dag bij het aantreffen van een cadeautje in zijn schoen, pepernoten door de woonkamer en een aangevreten appel, *smelt*.

Maar, het geeft ook zoveel spanning - bij zowel het kind als bij moeders 😅 - en emoties, het roept zoveel vragen op. Want ondanks dat de Sint en de Pieten veel leuks doen, zien ze er soms best een beetje spannend uit. En waarom komt Sinterklaas eigenlijk naar Nederland en waarom is hij nou niet bij ons zodat Mels hem een boks kan geven? Waarom kunnen we niet elke avond een schoen zetten? Waar slaapt Sinterklaas dan en waarom heeft hij een boot, maar waarom hebben de Pieten dan geen auto? En hoe komt het dat Piet op tv verdrietig is? En als de Sint niet bij ons kan komen vanavond, waar is hij dan? Maar vooral nog deze; ‘mama, ik hoop echt dat de Sint vannacht is geweest’ en dan dat betreurde gezicht zien als we beneden komen..

Hoe leg je een kind iets uit, wat je zelf niet weet en je je zelfs een beetje schuldig om kan voelen, gezien je eigenlijk tegen je kind staat te liegen.. Ik vind het wel een dingetje. Maar ergens ben ik ook super trots dat hij zoveel interesse in alles heeft, alles wilt weten en hij echt over de dingen na gaat denken.. en geniet ik ook zo van deze periode. Daarbij is dit ook wel echt jeugdsentiment. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe mijn vader in de schuur friet ging bakken en dan net toevallig de Pieten op het raam klopte om een zak cadeaus achter te laten. Hopelijk heeft Mels later net zulke leuke herinneringen. Wij bakken nog een pepernootje! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je