Snap
  • Kind

Oeps, ik heb het gewoon gemist

Na wat halfslachtige pogingen tot zindelijkheid hebben we het sinds kort weer opgepakt. Maar ik moet toch iets beter opletten.

Een van de eerste woordjes die Elfa over haar lippen kreeg was "oep" hierbij sloeg ze met haar handen op haar billen. Dan had ze dus gepoept. 

Al tijdens mijn zwangerschap las ik over het zindelijk worden van kinderen onder een jaar. Al snel kreeg ik het idee dat Elfa wel klaar was voor een poging op het potje. Gewapend met boek en potje gingen we aan de slag. Maar na dagelijks trouw op het potje kwam er geen druppel. Ik kreeg er een hard hoofd in en Elfa verloor haar interesse. 

We zouden het laten rusten en afwachten tot ze er weer interesse in zou krijgen. Afgelopen weken wilde ze steeds erg graag op de "cee", dus dan ging de broek en luier uit en mocht ze even zitten. Als ze gepoept heeft, roept ze "luile" en dan is het tijd om haar luier te verschonen. Het woord "luile" werd wel erg vaak gebezigd de afgelopen tijd en zo enthousiast als zij over luiers is heb ik nog nooit gezien. Tijd om het potje er maar weer eens bij te pakken. 

Gisterenavond riep ze "cee" en begon aan haar broek re sjorren. Ze had 5 minuten ervoor een beker leeg gedronken dus ik dacht het zou zomaar kunnen. Ze ging op het potje en even dacht ik een plas te horen klateren in het roze plastic. Maar toen ze haar billen omhoog deed zag ik helemaal niks. Ach dan heeft ze het waarschijnlijk toch niet op kunnen houden. Snel een nieuwe luier aan en naar bed. 

Vanochtend zag ik haar bij haar potje spelen die nog op dezelfde plek stond als gisteravond ze riep "bah" terwijl ze er in sloeg met haar handen. Overal lagen spetters en toen ik dichterbij kwam zag ik wel degelijk een laagje plas in het potje. Met een gemengd gevoel haalde ik haar snel bij het potje weg. Bah, wat vies, maar wow, ze heeft gisteren dus gewoon op het potje geplast. En ik heb haar niet eens de hemel in geprezen omdat ik het over het hoofd heb gezien. OEPS! 

"Worst mother of the day award" ging vandaag naar mij. Maar ondanks mijn slechte zicht op plas gebied heeft mijn meisje dus maar mooi op het potje geplast! 

Ik ben zeer trots en beloof bij deze plechtig na iedere poging het potje aan een grondige inspectie te onderwerpen. Al was het maar om een spetter festijn als vanochtend te voorkomen. 

8 jaar geleden

Dankjewel, dat is een mooi compliment. Het was ook een beetje ironisch bedoeld hoor. Maar knap vind ik het zeer zeker en nu doorzetten.

8 jaar geleden

goed hoor! Hier een peuter die dienst weigert en een mama die te lui is om door te zetten. Ik vind je eigenlijk best een goede moeder dat je zo vroeg al dit oppakt! :)

8 jaar geleden

Ze is nogal klein, dus onderbroeken in maat 80 vinden wordt een uitdaging, haha.

8 jaar geleden

Het moet van beiden kanten komen denk ik. Wij zagen dat ze zelf steeds aangeeft dat haar luier vol/vies is en dat ze graag op de wc wil zitten. Dan is de stap makkelijker dan dat je uit het niets gaat beginnen als er geen interesse is. Dat komt vast snel genoeg.