{{ message.message }}
{{ button.text }}

(not so) Gender neutraal

Afbeelding blog '(not so) Gender neutraal' Achtergrond blur afbeelding

Genderneutrale opvoeding, een hot topic. Veel ouders kiezen er tegenwoordig voor om hun kinderen zo op te voeden, zodat zij 100% zichzelf kunnen zijn en later hun eigen keuzes kunnen maken.

Maar dat is hier in huis ver te zoeken. En niet omdat wij onze kinderen zo niet willen opvoeden of er op tegen zijn.

Vajèn is een echt meisje-meisje. Sterker nog, extremer vind je ze niet.

Ik krijg ruzie met haar als ze een keer geen rok of jurk aan mag. Alles wat roze is, is mooi (ongeacht wat het is). Alles wat glimt, wilt ze hebben. Op haar ipad mogen alleen prinsessen spelletjes en kijkt ze voornamelijk barbie filmpjes. Ze is uren bezig met het haar en make-up van haar pop. Ze is teleurgesteld in haar kamer (deze heeft drie roze muren en een witte, dat kan toch niet!?). Ze vraagt elke dag of ze haar nagels mag lakken. Als we gaan shoppen loopt ze achter me aan en heeft ze haar handen vol met glittertops die ze zelf uit de schappen heeft getrokken. Ze is verdrietig omdat we een groene bank krijgen en geen roze. Zo kan ik nog wel even doorgaan.... Auto's, dinos, ballen en ridderpakken zijn stom, dat is voor jongens.

Hierbij een kleine greep van de sinterklaas cadeautjes die ze dit jaar krijgt (het liefst allemaal ingepakt in roze- of prinsessen cadeaupapier, dan is ze door het dolle heen):

- Duplo. In een roze doos. Alleen die duplo is mooi

- Een glittertattoo set. En dan niet met dino's, maar met eenhoorns en prinsessen

- Een sieradendoosje. Roze. Met een diamant. En een zingende ballerina erin. 

- Een roze eenhoorn vriendenboekje 

Raff is nog te klein om een voorkeur te hebben denk ik. Maar toch laat ook hij de roze poppen van zijn zus links liggen en kruipt snel door naar de bal die in de hoek ligt.

Dus echt, het is niet bewust en wij kunnen er eigenlijk niets aan doen, maar genderneutraal is hier ver te zoeken. Heel ver.

Liefs,

Esther

@vajenraffsp

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je