{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nog even een school kiezen

Nog een paar maanden te gaan en dan is het zover. Quin mag naar de grote school. De basisschool. Je zou zeggen dat we die al lang gekozen hebben. Maar dat hebben we dus nog niet.

Afbeelding blog 'Nog even een school kiezen' Achtergrond blur afbeelding
Nog een paar maanden te gaan en dan is het zover. Quin mag naar de grote school. De basisschool. Je zou zeggen dat we die al lang gekozen hebben. Maar dat hebben we dus nog niet. Op de peuterspeelzaal krijg ik vaak de vraag naar welke basisschool Quin straks gaat. Hier op het dorp hebben we namelijk twee basisscholen. Een christelijke Dalton en een openbare basisschool. De keuze is dan snel gemaakt zou je zeggen. Wanneer ik de vraag beantwoordt met dat ik het nog niet weet wordt ik raar aangekeken en krijg ik al snel de vraag hoe oud Quin dan eigenlijk is. Als ik ze dan vertel dat hij nu 3,5 is dan rollen ze nog net niet met hun ogen. Ook de gemeente blijft brieven sturen over het aanmelden voor een basisschool. Deze brieven belanden vaak gelijk in de kast of zelfs bij het oud papier. Ja misschien zijn we laat met het aanmelden van een basisschool maar we hebben hier zo onze reden voor. In mijn blog over gesloopt, verhuizen of blijven heb je kunnen lezen dat we moeten verhuizen. Waar we heen gaan weten we nu zo ongeveer maar wanneer en welke plek precies, dat is nog de vraag. Dit heeft nog even tijd nodig en wordt waarschijnlijk werkelijkheid in de zomervakantie. Maar hier blijven? Dat doen we zeker niet. Toch is er een kans dat Quin toch eerst hier nog even naar school toe moet gaan na de zomervakantie. Hij wordt namelijk 4 in de zomervakantie. Maar als we dat kunnen uitstellen dan laten we hem het liefst straks gelijk kennis maken op zijn nieuwe echte basisschool dan dat we hem er straks weer vanaf moeten halen. Ik weet dat kinderen minder moeite hebben met verandering dan ons. Althans dat zeggen de specialisten meestal. Maar toch voelt dat niet goed voor ons. Laat hem maar gewoon lekker gelijk wennen op zijn nieuwe basisschool. Dan begint hij maar ietsje later toch? Of zouden ze daar echt moeilijk over gaan doen. Dan komt natuurlijk nog de vraag, naar wat voor een basisschool zou je je kind dan toe willen doen. Wordt het een openbare of toch een christelijke. En wordt het een Dalton, Montessori of een gewone school. Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes. Zelf ben ik naar de school gegaan waar mijn moeder ook altijd op heeft gezeten. Dat was bijna als vanzelf sprekend. Maar naar welke school Quin gaat? Dat moeten we nog even gaan uitzoeken. Eerst maar is kijken waar we echt gaan wonen.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je