Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • post

Nieuwe verslaving? Marktplaats!

Ik geef het toe: nieuwe spulletjes kopen is leuk. Leuk, maar ook vaak best duur. Wat nu?

Iedere ochtend klik ik weer vol verwachting de pc aan. Natuurlijk eerst even mijn e-mail checken. Daarnaast kijk ik ook standaard naar het weer, het nieuws, Facebook en niet te vergeten: op Mamaplaats. De laatste tijd staat echter een andere website heel hoog op mijn lijstje. Die website lijkt wat betreft naam best veel op Mamaplaats en je kunt er van alles kopen en verkopen. Drie keer raden is in dit geval waarschijnlijk niet eens nodig; ik heb het hier natuurlijk over Marktplaats.

Ik ga minstens twee keer per dag van de homepage naar mijn favoriete merken. Van deze volgorde wordt nauwelijks afgeweken: Moodstreet, Mim-Pi, Piedro en Petit Louie. Af en toe gecombineerd met Vingino. Soms zie ik dan alleen maar  kledingstukken die ik al gezien heb, maar vaak staan er binnen een paar uur al weer de leukste rokjes, jurkjes en shirtjes bij. Het liefst ga ik voor 'nieuw met kaartjes' maar ook termen als 'nooit gedragen' of 'slechts één keer aan gehad, want mijn dochter vond de kleur niet mooi' kan ik nog weleens door de vingers zien. Alleen het bieden is al leuk en als het bod dan vervolgens wordt geaccepteerd is het nog leuker! Sterker nog: het geeft gewoon een kick!!!

Iets in de winkel voor 30 euro en op Markplaats ( nieuw met kaartjes ) voor een schamele vijf euro....hoe leuk is dat? Maar,ja:10 keer een kledingstuk voor 5 euro is toch weer 50 euro en dus kijkt vriendlief me af en toe argwanend aan als ik mijn portemonnee pak om op zolder te gaan 'telebankieren' De postbode  daarentegen kent ons inmiddels bij naam en toenaam en ook de meiden zijn er helemaal aan gewend. Of er nu een vriendinnetje of collectant aan de deur staat maakt niet uit. Zodra de bel gaat wordt er al gegild:''Mama,pakketje!'

Een nieuwe verslaving of uit de hand gelopen hobby? Ik ben er nog niet uit, maar één ding is zeker: 'Lange leve Marktplaats!'

 

 

10 jaar geleden

Wij verkopen en kopen ook regelmatig(oeps wekelijks) via marktplaats. geweldig! het is bijna leuk om je zolder op te ruimen op zoek naar iets om te verkopen. En als ik een kast niet meer mooi/leuk vind dan zet ik ehm erop en koop ik voor het geld weer een andere kast op marktplaats. Zo heb ik een expedit laatst geruild voor trofast(jaja ikea ik vergeet je niet ;p). Een nadeel zijn idd de mensen die ineens niet komen opdagen of reageren. ook de absurt lage bieders storen mij wel eens(laatst terug geschreven dat je een bloemkool voor 2 euro kan kopen, speelgoed met geluid en alles is toch meer waard :D). Maar het allergrappigt vind ik dat er altijd mama's reageren en mailen, maar dat de papa's meestal voor de deur staan, met een 'ik heb geen idee wat ik kom halen, laad maar in'!!!! haha wat geweldig doen we dat(bloos bloos)

10 jaar geleden

ik verkoop ook zo nu en dan spullen via MP en heb er ook al aardig wat kleding vandaan gehaald. Zeker in het eerste jaar wanneer ze zo snel groeien kun je net zo goed kleding daar vandaan halen. Rompertjes en schoenen zou ik echter nieuw kopen ivm hygiene. Kleding dat ik via MP koop gaat ook altijd eerst in de was (2x). Heb nu oa een maxi-cosi van 1 jaar oud erop staan ;-)

10 jaar geleden

hahahaha

10 jaar geleden

Ik denk dat mijn meiden van 4 en 6 niet meer in de box willen...ha,ha...maar succes met de verkoop!