{{ message.message }}
{{ button.text }}

NIeuwe Schoolklas 3 ipv 2 groepen 1/2

​We wisten al dat het er aan zat te komen: een nieuwe kleuterklas. Weer een hoop geswitch en onrust voor de kinderen.

Afbeelding blog 'NIeuwe Schoolklas 3 ipv 2 groepen 1/2'

We wisten al dat het er aan zat te komen: een nieuwe kleuterklas. Weer een hoop geswitch en onrust voor de kinderen.

Onze kleine school is dit schooljaar begonnen met 2 kleuterklassen groep 1/2. Beide klassen begonnen met ruim 25 kinderen in de klas. Erg veel dus. En aangezien de school een inhaalslag qua kwaliteit aan het maken is, is de school steeds meer in trek en komen er meer en meer aanmeldingen. Echt super voor de groei van onze kleine school, maar dat heeft nu wel het gevolg dat er een nieuwe kleuterklas komt. 

Op zich geen probleem. Na de herfstvakantie zou er gestart worden met deze kleuterklas en de indeling zou tijdig bekend worden. Van beide huidige kleuterklassen zullen een aantal leerlingen naar de nieuwe klas gaan. De leraar die nu twee dagen in de ene klas en twee dagen in de andere klas staat wordt leraar van deze nieuwe klas voor alle vijf de dagen. Er is een nieuwe juf gevonden die de huidige dagen van de leraar in zal gaan vullen. Echter zal deze nieuwe juf na de herfstvakantie volledig een kleuterklas gaan draaien ivm zwangerschapsverlof van een van de huidige kleuterjuffen en zal er een tijdelijke invalster komen voor de twee dagen die dan in de andere klas opgevangen moeten worden.. (Snap je het nog??).

In ieder geval voor de kinderen veel nieuwe gezichten! Voor de kinderen van de nieuwe kleuterklas (klas 3) geen nieuwe leraar, maar wel nieuwe kinderen. Voor de kinderen van kleuterklas 2, een nieuwe juf en een "oude" juf, die na de vakantie met verlof gaat en de nieuwe juf gaat dan alle vijf de dagen werken in deze klas. Voor de kinderen in klas 1 is het eerst de nieuwe juf die twee dagen komt werken en de "oude" juf, vervolgens na de vakantie nog een nieuwere juf die de dagen van de nieuwe juf komt invallen..... PFFF 

En dan moeten kinderen al wennen dat ze naar school moeten....

Maar goed. Onze dochter gaat dus naar klas 3 vanaf december. Op zich wel prima, dezelfde leraar iedere dag. Alleen is dit een nieuwe leraar, die dit schooljaar gestart is. Onze dochter zit nu bijna één jaar op school (vanaf eind januari 2015) en doet het echt heel erg goed. We kregen bij de rapportgesprekken dan ook te horen dat zij al met groep 2 mee doet en dan zelfs ook een van de betere kinderen is. Ze heeft zelfs al een paar keer mee gedaan met het plus twee groepje, dat zijn kinderen die worden apart genomen om meer uitdaging te geven die in groep 2 zitten. 

Ik heb het idee dat haar juf haar beter aanvoelt en ook qua intellectueel. Ik zou het dan ook fijner vinden dat ze bij haar zou blijven, alleen is het wel weer fijner dat ze iedere dag dezelfde leerkracht gaat hebben en niet aan twee!! nieuwe leerkrachten moet gaan wennen. Ik ga in ieder geval nog wel even een keer in gesprek met de juf om te vragen of ze het goed wil overdragen. School moet namelijk niet saai voor haar worden, dan gaat ze er met de pet naar gooien. Uitdagingen vind ze geweldig. Ze wil ook heel graag kunnen lezen en schrijven en dit moet gewoon gestimuleerd worden. En thuis zijn we daar ook mee bezig. Maar goed. Ik ga er wel vanuit dat het gewoon goed gaat komen. Ik maak me er nu alleen even een beetje zorgen om. En om die zorgen weg te nemen ga ik dus gewoon met de juf en/of meneer even een praatje maken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je