Snap
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg

Nieuw generatie moedertje ...

Over de nieuwe generatie mama's die in mijn ogen gelijk weer allervrouwelijkst zijn als de kraamhulp nog rondhuppelt in huis ..

Haar lange haren op een staart die dansend op haar rug in het ritme van haar hartslagmeter mee deinde.
Haar knal roze strakke shirtje op een nog strakker zwart broekje en op de meest fantastische hardloopschoenen. Vast helemaal aangepast op haar pas bevallen voetbed dacht ik nog.
Het zonnetje verblindde me even voor ik in de gaten had dat ze al joggend een kinderwagen vooruit duwde.
Ik zuchtte. Weer eentje dacht ik.
En met weer eentje bedoel ik van die nieuwe generatie jonge moedertjes die aan het eind van hun negen maanden zwangerschap er uit zien alsof ze net een balletje hebben ingeslikt en waarbij je hun dijen nog moet zoeken.
Die van die broekjes tot het eind door dragen met zo'n ritsje net boven de venusheuvel wat dan dat buikbolletje oppermachtig sexy maakt.
Die dan ‘even’ bevallen tussen de buien door en als de nageboorte er daarna ook is uitgevloeid gelijk het bed uit lijken te springen in hun leukste vrouwelijkste outfitje en nog met de kraamzorg in huis al op de meest vrouwelijkste manier moeder zijn.
Jeetje dacht ik vanmorgen wat een discipline en het begrijpelijke vermogen van de combinatie moeder en vrouw zijn.
Dat laatste is bij mij toen vast met de laatste uitdrijvings wee voorgoed dicht gehecht.
Ik zat niet alleen op een roze wolk toen het zwangerschapstestje positief bleek vanwege het groeiende wezentje in mijn buik maar zag het ook als excuus om eens heerlijk ontspannen uit te dijen in het wel gevormde vet wat zwangerschap op mijn heupen opsloeg als een soort van , ‘dat hoort er nu eenmaal heugelijk bij.’
Wat heb ik mijn man aangedaan?!, dacht ik vanmorgen.
Ik moet er uit hebben gezien als een kamerolifant die niet eens meer zonder hulp uit de bank overeind kon komen.
De leukste jurkjes werden tenten en de meest vrouwelijk broek werd een overall.
Hakken werden degelijke stampers met losse veters omdat de voetwreef leek op een opgezwollen spons. En heb er zelfs dagen bij gehad waarvan ik gedacht moet hebben dat mijn okselhaar de aanzet was tot babyhaar.
Ik weet nog dat ik bij de laatste liep in een grijze overgooier.( jurk )
Maar dan alsof ik nu achteraf gezien zo uit het streekmuseum was gestapt. Met daarbij in die handige praktische alles behalve sexy borstvoeding bh’s van die dubbele zoogkompressen alsof er een hele kudde koeien gemolken moest worden.
Geen enkele zwangere dag gesport. Niet eens aan gedacht.
Zwanger is nestelen moet ik wél hebben gedacht.
En dan vooral nestelen in mijn eigen lijf.
Mijn vetopslag was zo groot dat ik nu soms nog het idee heb aan het ontzwangeren te zijn en dat na zo’n achttien jaar.
Ik gedroeg me dan ook na de bevallingen ook nog eens als een échte. Zo'n échte Moeke, zeg maar. Met als excuus 100 % moeder. En het zo nodig vrouw zijn wordt vast ook weer wel opnieuw geboren.
Ze zeggen weleens als er naar mij gekeken wordt vanuit een bepaald opzicht, : Ja maar je hebt er ook vier he, daar staat je lichaam nog op.’
Echt niet!!
Dat zag ik vanmorgen. Toen ik er weer eentje tegen kwam. Zo’n kersvers nieuw generatie moedertje. In haar strakke broekje met daarop zo'n anti net bevalling achter de rug shirtje, vrolijk en optimaal vrouwelijk duwend achter de kinderwagen.

 

 

 

9 jaar geleden

Hihi geweldig hoe je dat geschreven heb !!! Ik denk nieuwe generatie .. vind geweldig dit te lezen hier eerste zwangerschap weinig bezig kunne zijn met me zwangerschap/eten door privé problemen. . Had een bevalling van 1uur en was gelijk plat... maar wel van hier tot aan tokio gescheurd en geknipt .. dus kon weken bijna niet zitten of lopen ... wel 2 weken later gaan winkelen Bij me 2e zwangerschap heel zwaar vroegtijdig weeen echt ziek en lichamelijke klachten ook daardoor niet veel aaan eten en sporten gedacht wel bevalling van 3kwatier..en de zelfde dag nog boodschapjes gedaan dag daarna gewinkeld en toen onze dochter 4 dagen oudwas naar braderie geweest .. had maar paar uur wand de kraamverzorgster kwam smiddags ... en 2 dagen na bevalling moesteb we met zoon naar cb voor ze prikjes dus mama moest mee want hij houdt ze adem in papa weet daar iets minder goed mee te handelen :) Aldus iedereen zij tegen mij aahhh wat een schatje en wat is ze klein!!!!!.. hoe oud is ze is ze te vroeg geboren .. ik nee hoor 2 daagjes oud .. zo leuk dat de wereld zo omgekeerd is per persoon !! /per kind !!

9 jaar geleden

Hahaha... Aan metabolisme ligt het niet hoor ;) Ga maar eens bijv. enkel maar een maandje in de sloppenwijk van Pakistan vertoeven,,, nauwelijks eten, vergiftigd drinkwater, een vreselijk klimaat op sommige tijden van het jaar.... dan ben je daarna echt nog maar een streepje. Dat heeft me geleerd dat je zelf echt wel zelf invloed hebt op hoe je lichaam eruit ziet, Nijlpaard of grassprietje. Eenzijdig voedsel, de hele dag op je gat zitten, tja.. daar waren er daar ook vrouwen van bij. En dat waren dan ook nijlpaarden, dikke schommels zoals je ze in Nederland echt haast niet ziet, met misvormd achterwerk puur van het zitten! Die hadden ook de meeste kwaaltjes.... Niet voor niets is sporten gezond, je hoeft niet gelijk een topsporter te worden, maar sport helpt, dan gaat je metabolisme ook vanzelf beter. Tuurlijk kun je vocht vasthouden in de zwangerschap, en weet ik wat, maar je hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten en denken dat het je alleen maar ''overkomt'' .... Je bent zelf overal bij!!

9 jaar geleden

Heel herkenbaar! Ik ben met alle 2 mijn zwangerschappen 26 kilo aangekomen. Zeker geen nieuwe generatie moeder :) na de eerste alles er af en nog een beetje extra, nu met de 2e ben ik blij als ik tijd heb om even te zitten. Het grootste deel zit er nog aan helaas maar komt wel goed ,ik zie me zelf ook eerlijk gezegd niet rennend achter de kinderwagen aan de gedachte alleen al val ik bewusteloos neer! Iedereen moet gewoon lekker doen waar die zich prettig bij voelt dat is het belangrijkste. Knap als je het kan (ik doe het ze niet na)

9 jaar geleden

Kersvers mag ik mijzelf wel noemen. Jong ook nog wel (nog aan de goede kant van de 30) maar ook ik ben heimelijk jaloers op die meiden die een bevalling doen en er dan inderdaad de volgende dag weer uitzien of ze net van de middelbare afkomen. Het gevoel hebben van mama zijn en te genieten van je Kids of je in alle bochten moeten wringen om die laagjes eraf te moeten sporten.. wat naar mijns inzien toch alleen zou lukken als je geen kinderen had en zeeën van tijd... zucht. Ik snap je volkomen!