Snap
  • Kind
  • post_short

niet zindelijk met 4 jaar

onze dochter van 4 wil niet zindelijk worden

hallo

mijn dochter is vorige maand 4 geworden ,maar ze is met geen mogelijkheid zindelijk te krijgen. Ze vind het niet vies en ze geeft het ook niet aan. We hebben echt van alles geprobeerd ,beloningen ,stickers enz. Bij het cb rade ze aan om een emmer in je woonkamer te zetten en een stapel onderbroeken en ze alles zelf te laten doen ,maar dit vind ze alleen maar leuk na een halve dag is de emmer vol met vuile was en de stapel onderbroeken op.

hebben jullie een wijze raad ,wij weten het echt niet meer

10 jaar geleden

en stuiter ,nee het gaat alleen om het plassen poepen geeft ze wel aan

10 jaar geleden

dank jullie voor de berichten en nahsuusje en marieke ik ga jullie reactie eens proberen bij haar. we hebben ook voor donderdag as een afspraak bij de dokter gepland ,het zal mij benieuwen.

10 jaar geleden

lastig. mijn oudste wordt bijna vier en is nu net zindelijk sinds de vakantie. vandaag voor het eerst zonder luier naar de psz geweest. en zowaar twee keer op de wc geplast daar. helemaal trots. bij hem werkten beloningen en dergelijke ook niet. en als hij wel wat deed op t potje of de wc dan mocht ik niet te enthousiast reageren want dat vind meneer niks. volhouden is het enige wat ik kan zeggen. en inderdaad misschien eens hulp vragen aan de huisarts ofzo. de mijne zei toen alleen dat ik het leuke moest maken voor mijn zoontje. oftewel ik moest de wc versieren. ja en laat mijn zoontje daar nu net niet gevoelig voor zijn. zucht. sterkte en ik hoop dat het gauw lukt.

10 jaar geleden

zet dr op vaste tijden op de wc (echt na 15min na goed drinken dan is je slagingskans groter en is het voor haar ook leuk dat ze echt geplast heeft op de wc). Gewoon op die vaste tijden op de wc, doet ze iets heel enthousiast reageren en juigen en zeggen dat je zo trots op dr bent, doet ze niets ook prima dan ben je nog steeds trots dat ze het geprobeerd heeft! tja meer kan ik ook niet echt bedenken, wij hebben het geluk dat ons kind het dus wel interessant en leuk vindt