Snap
  • Kind
  • post_short

Niet meer durven poepen

Wat kan ik doen om mijn dochter te helpen

mijn dochter van 2,5 is sinds kort zindelijk. Eerst ging alles op de wc goed, maar nu heeft ze een hele grote angst om te poepen. Ze durft het niet op de wc te doen, maar ook niet in een luier of potje. Ze houdt het ook heel lang op, voordat het er uiteindelijk toch uitkomt omdat het niet anders kan. Het is dan een groot drama, met veel gehuil, geschreeuw en hulpkreten. Als het haar dan toch gelukt is maken we er wel een groot feest van en zie je ook dat ze dat wel heel leuk vindt.

10 jaar geleden

Roosvicee laxo , al geprobeerd ? Bij mijn dochter hielp dat.

10 jaar geleden

Wanneer ze echt niet durft, lactulose bij de drogist. Laatst bij de kleine van een vriendin ook gedaan. Kind moest wel poepen enhet deed geen pijn meer. Daar door na een aantal weken geen problemen meer.

10 jaar geleden

misschien dat ze niet meer durft omdat het pijn doet? ff check bij huisarts of het dat is zou fijn zijn als het daarmee is opgelost

10 jaar geleden

Als ze het zo lang ophoudt, doet het pijn als het wel komt en dat houdt de angst voor het poepen in stand. Misschien een idee om met de huisarts te overleggen over een mild laxerend middel, zodat het in ieder geval minder pijn doet? En als het lang aanhoudt, hebben de meeste ziekenhuizen wel een poeppoli waar ze kinderen kunnen helpen.