{{ message.message }}
{{ button.text }}

Niet groeien, wel eten

Bunkeren

Afbeelding blog 'Niet groeien, wel eten'

Na de vele reacties op mijn vorige blog, moet er even wel iets van mijn hart.

De meeste reageerden met het komt allemaal wel goed, maar dat is een uitspraak die eigenlijk niemand kan geven. Hoe goed bedoelt dat allemaal is, niets is zeker.

En bij onze kleine vent ligt het probleem bij het aankomen en groeien. Wij zelf zijn beide gewoon normaal qua lengte, 1,73 en 1,87 en dun zijn we beide zeer zeker niet. Eten is bij de kleine absoluut het probleem niet. Voor het beeld geef ik graag wel even aan wat hij op een dag eet.

Ontbijt: 2/3 boterhammen belegd met boter en jam, 1 plak peperkoek 1 stuk fruit en een glas sojamelk of vruchtensap

Tussendoor: 1 stuk fruit, 3 koekjes en een glas drinken

Lunch: meestal 5 boterhammen(en eigenlijk is hij het er dan niet mee eens als hij niet nog een boterham krijgt) belegd met of vleeswaren of jam of een combinatie hiervan. En een glas drinken.

Tussendoor: bakje snoeptomaatjes en wat fruit of soja toetje met wat drinken

Avondeten: 7/8 opscheplepels pasta met tomatensaus met groente en als hij meer wilt krijgt hij dat en als hij drinken wilt ook en dan als toetje een soja toetje

En soms krijgt hij tussen het toetje en voor het slapen nog een koekje of wat fruit.

Het eten is bij hem totaal het probleem niet. Hij eet zoals wij zeggen als een bouwvakker. Verhoudingsgewijs zou hij dan wel wat meer mogen aankomen dan 50 gram per week.

Hij is nu 86,5cm en weegt 9,8 kg. Ondanks dat hij wel beweeglijk is valt hij meestal voor zijn middagslaapje al vroeg in slaap(voor de lunch, tja dan lunchen we de ene keer eerder de andere keer later) hij is gewoon echt op een gegeven moment totaal op.

Maar hoeveel hij op een dag eet is eigenlijk ook niet "normaal" of zijn er meer peuters die zo ontzettend veel eten?

ql" 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je