Snap
  • Kind
  • eten
  • kinderen
  • groeien
  • slecht

Niet groeien, wel eten

Bunkeren

Na de vele reacties op mijn vorige blog, moet er even wel iets van mijn hart.

De meeste reageerden met het komt allemaal wel goed, maar dat is een uitspraak die eigenlijk niemand kan geven. Hoe goed bedoelt dat allemaal is, niets is zeker.

En bij onze kleine vent ligt het probleem bij het aankomen en groeien. Wij zelf zijn beide gewoon normaal qua lengte, 1,73 en 1,87 en dun zijn we beide zeer zeker niet. Eten is bij de kleine absoluut het probleem niet. Voor het beeld geef ik graag wel even aan wat hij op een dag eet.

Ontbijt: 2/3 boterhammen belegd met boter en jam, 1 plak peperkoek 1 stuk fruit en een glas sojamelk of vruchtensap

Tussendoor: 1 stuk fruit, 3 koekjes en een glas drinken

Lunch: meestal 5 boterhammen(en eigenlijk is hij het er dan niet mee eens als hij niet nog een boterham krijgt) belegd met of vleeswaren of jam of een combinatie hiervan. En een glas drinken.

Tussendoor: bakje snoeptomaatjes en wat fruit of soja toetje met wat drinken

Avondeten: 7/8 opscheplepels pasta met tomatensaus met groente en als hij meer wilt krijgt hij dat en als hij drinken wilt ook en dan als toetje een soja toetje

En soms krijgt hij tussen het toetje en voor het slapen nog een koekje of wat fruit.

Het eten is bij hem totaal het probleem niet. Hij eet zoals wij zeggen als een bouwvakker. Verhoudingsgewijs zou hij dan wel wat meer mogen aankomen dan 50 gram per week.

Hij is nu 86,5cm en weegt 9,8 kg. Ondanks dat hij wel beweeglijk is valt hij meestal voor zijn middagslaapje al vroeg in slaap(voor de lunch, tja dan lunchen we de ene keer eerder de andere keer later) hij is gewoon echt op een gegeven moment totaal op.

Maar hoeveel hij op een dag eet is eigenlijk ook niet "normaal" of zijn er meer peuters die zo ontzettend veel eten?

ql" 

4 jaar geleden

spannend! Las dat hij ook wat taalachterstand had dus wie weet gaat de geneticus toch iets kunnen vinden en weten jullie waar het door komt :)

Hij eet nog steeds veel. Hij is nu 3 jaar en 3 maanden en weegt 11,5 en 94 cm ongeveer. Eten nog steeds als een bouwvakker. Maar binnenkort moeten we nu nog naar klinisch geneticus

4 jaar geleden

Hoihoi Onze oudste is ook niet zo groot en zwaar hoor!:) Hij is ook 2,5 en nu ongeveer 90cm en denk qua gewicht zo’n 11kg. Hij is ook echt een klein mannetje om te zien en dat valt bijvoorbeeld zeker op de peuterspeelzaal op haha ze moeten ook altijd om een kleiner fietsje op het kinderdagverblijf omdat hij er anders gewoon niet oppast. Verder heb ik nog nooit gehoord dat hij te licht of te klein is. Hij eet wel een stuk minder dan jouw mannetje, die kan eten zeg! 5 boterhammen gaan er hier niet in hoor 😅

4 jaar geleden

Hier geen peuter meer in huis. En 2 lange dunne kindjes. Nou eten ze nog steeds niet wat jouw kindje allemaal naar binnen werkt hoor ? Dat avondeten blijft hier een dingetje. Nu eten wij wel laat zodat het niet zo snel verbrand word. En de jongste op haar gewicht blijft. Ben je al doorverwezen? Want zolang ze hun eigen lijn volgen moet je je niet druk maken, maar bij jullie gaat zijn eigen lijn naar beneden. Dan zou ik mij ook zorgen maken. Misschien vragen of ze hem kunnen prikken om te kijken of zijn schildklier goed werkt?