{{ message.message }}
{{ button.text }}

Niet doen, dat mag niet. Hou op.

boefje heeft een eigen willetje

Afbeelding blog 'Niet doen, dat mag niet. Hou op.'

Ik betrap me erop hoe ontzettend vaak ik per dag tegen mijn zoontje zeg: ''Niet doen, dat mag niet''. "Hou ermee op''. 

Soms heb ik het idee dat hij het wel begrijpt dat iets niet mag, maar dat hij het gewoon blijft doen om ons gewoon uit te proberen. Door het consultatiebureau werd gezegd dat ze ''niet doen'' pas snappen als ze 2/2.5 jaar zijn. Mijn zoontje is nu 1.5 jaar. 
Ik geloof er soms niet veel van hoor. Aan de intonatie van mijn stem kan mijn zoontje echt wel merken dat hij iets doet wat niet mag.. Maar wie ben ik.

Hij klimt op de bank en trekt aan de paneelgordijnen. Ze zijn zeker vervangbaar maar als hij heel hard eraan trekt komen de rails van het plafond af en zit ik met een huilende baby.
Hij trekt alle keukenlade's en kastjes open en verspreid alle spullen die hierin liggen door de hele woonkamer.
Oja en eigenlijk als ik dit zo terug lees denk ik, oh Dayenne wat ben je toch een zeurmiep en een mopperkont. Lekker belangrijk... de ketels en de pannen die op de grond verspreid liggen door de woonkamer waar je zoontje mee speelt. De meeste zullen denken lekker rustig, lekker toch, kind blij mama blij? 
Ik ben wat dat betreft een enorme perfectionist. Alles moet op zijn plaatst staan en ik kan totaal niet tegen viezigheid of rommel. 
Dat er dan pannen en ketels door mijn hele woonkamer staan, ja dat was voor mij even wennen uiteraard en stoorde me er in het begin enorm aan.
Ik vind het super leuk als mijn zoontje speelt, maar soms denk ik jeetje, we hebben voor honderden euro's aan speelgoed in de kamer staan en waarvan wordt hij blij? Afstandsbedieningen, tupperware doosjes, ketels, pannen, pollepels etc etc etc.

Hij is ook al 3 keer met zijn vingers tussen de lade’s gekomen. Dat maakt mij dan gewoon boos en vind het ook niet veilig.

Maar genoeg met mijn gemopper.

Wij hebben fijn kinderslotjes gekocht zodat onze kastjes beveiligd zijn en niet meer open kunnen voor onze kleine boef. 😀👍

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je