{{ message.message }}
{{ button.text }}

Niet betalen betekent niet mee op schoolreisje

Kinderen weigeren als er niet betaald wordt?

Afbeelding blog 'Niet betalen betekent niet mee op schoolreisje'

Op dit moment mogen scholen kinderen, van wie ze geen geld hebben ontvangen, nog weigeren bij excursies of het Sinterklaasfeest op school. Maar GroenLinks en de SP zijn het daar niet mee eens.

Vandaag komen zij met de 'initiatiefwet', die het weigeren van kinderen verbiedt. Een gemiddelde bijdrage schommelt tussen een paar tientjes en honderden euro's en niet iedereen kan dat ophoesten.

GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld: ''We kunnen ook de wet aanpassen''. Zo gezegd, zo gedaan. Er werd één zinnetje toegevoegd bij de passages over de vrijwillige ouderbijdrage die verplicht in schoolgidsen moeten staan: ''Het niet voldoen aan deze bijdrage door ouders of verzorgers mag niet leiden tot het uitsluiten van de leerling van bepaalde schoolactiviteiten, of deze nu onderdeel zijn van het verplichte onderwijsprogramma of niet."

Deze wet loopt echter wel het risico dat álle ouders door het wetsvoorstel stoppen met betalen van de ouderbijdrage, maar dat nemen de Kamerleden op de koop toe.

Bron: AD

Wat vinden jullie? Mogen kinderen geweigerd worden omdat er niet betaald is, of moet de hele klas gewoon mee kunnen! Wij zijn erg benieuwd, laat het ons weten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je