Snap
  • Kind
  • Mama
  • geld
  • School

Niet betalen betekent niet mee op schoolreisje

Kinderen weigeren als er niet betaald wordt?

Op dit moment mogen scholen kinderen, van wie ze geen geld hebben ontvangen, nog weigeren bij excursies of het Sinterklaasfeest op school. Maar GroenLinks en de SP zijn het daar niet mee eens.

Vandaag komen zij met de 'initiatiefwet', die het weigeren van kinderen verbiedt. Een gemiddelde bijdrage schommelt tussen een paar tientjes en honderden euro's en niet iedereen kan dat ophoesten.

GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld: ''We kunnen ook de wet aanpassen''. Zo gezegd, zo gedaan. Er werd één zinnetje toegevoegd bij de passages over de vrijwillige ouderbijdrage die verplicht in schoolgidsen moeten staan: ''Het niet voldoen aan deze bijdrage door ouders of verzorgers mag niet leiden tot het uitsluiten van de leerling van bepaalde schoolactiviteiten, of deze nu onderdeel zijn van het verplichte onderwijsprogramma of niet."

Deze wet loopt echter wel het risico dat álle ouders door het wetsvoorstel stoppen met betalen van de ouderbijdrage, maar dat nemen de Kamerleden op de koop toe.

Bron: AD

Wat vinden jullie? Mogen kinderen geweigerd worden omdat er niet betaald is, of moet de hele klas gewoon mee kunnen! Wij zijn erg benieuwd, laat het ons weten!

5 jaar geleden

ik vind dat ze in den haag de schoolreisjes moeten betalen genoeg geld die ze over de balk gooien zoals uit gegeven word aan geluk zoekers en anderen landen en noem maar op dus waarom dan ook niet een dag voor alle scholen een school reisje op hun koten verdien toch genoeg daar zo en ze plukken het toch weer van de mensen terug met hun bezuinigen dat is mijn mening

6 jaar geleden

Om te voorkomen dat alle ouders niet meer gaan betalen. Zou ik scholen adviseren om met ouders in gesprek te gaan en fondsen te benaderen voor diegene die niet kunnen betalen. Ik doe dit veel voor mijn werk. Mensen die schulden hebben enz. Om dingen te organiseren is nu eenmaal geld nodig, maar geen enkel kind mag hier de dupe van worden.

6 jaar geleden

Kinderen mogen niet buitengesloten worden van dit soort belangrijke dagen. De kinderen hebben er geen invloed op of de ouders wel of niet betalen, wat de reden hier ook voor is. Zij mogen hier niet de dupe van worden. Regel dit als school met de ouders,ga met elkaar in gesprek en laat elkaar daarbij in de waarde. Vaak is er voor gezinnen met geldproblemen een regeling bij instanties die helpen. Help ouders door hier in mee te denken in plaats van hen te veroordelen. En zelfs als blijkt dat een groot aantal ouders geen ouderbijdrage meer (kunnen) betalen, tel dan als school je knopen en organiseer je feesten anders. Je kunt onmogelijk prediken dat ieder kind er in de klas bij hoort het hele jaar, en ze als school vervolgens op feestdagen zelf buitensluiten.

6 jaar geleden

Het heeft niet altijd alleen maar met prioriteiten stellen te maken. Maar dat soort opmerkingen worden gemaakt door mensen die geen geld problemen kennen......