{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nieronderzoek Renogram deel 1

Vandaag is het weer zover. Onze middelste kanjer moet weer naar het ziekenhuis voor zijn nieren. Mijn moeder hart huilt.

Afbeelding blog 'Nieronderzoek Renogram deel 1' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag is het weer zover. Onze middelste kanjer moet weer naar het ziekenhuis voor zijn nieren.

Onze middelste trots is namelijk geboren met extreem ernstige hydronefrose nieren aan beide kanten en links heeft hij een dubbel systeem.

Hydronefrose is een aandoening waarbij de nier door opwaartse druk als gevolg van een belemmerde urineafvloed is opgezwollen.

Normaal gesproken stroomt de urine onder zeer lage druk de nieren uit. Als de afvloed van urine wordt belemmerd, hoopt de urine zich op in de kleine kanaaltjes en het opvangreservoir (het nierbekken) van de nier. Hierdoor zwelt de nier en komen de inwendige structuren onder druk te staan. Door deze verhoogde druk als gevolg van de afsluiting kan de nier uiteindelijk beschadigd raken en kan er nierfunctie verloren gaan.

Na de geboorte heeft hij binnen 3 maanden 4 operaties ondergaan waarvan in 2 operaties de nierbekkens zijn verkleind en de urineleiders zijn gereimplanteerd, want die waren echt mega. Even voor jullie beeldvorming de nierbekkens liepen helemaal over de blaas heen. En ook zijn blaas is 3x groter dan bij andere kinderen.(hier over komt nog een keer een Blog daar zal ik ook over de andere operaties vertellen want geloof me het heeft hem niet meegezeten in het WKZ is hij inmiddels een begrip.)

Bij de laatste controle zagen we dat de rechter nier structureel groter begint te worden terwijl hij niet onder druk staat., dus vandaag weer een onderzoek hoe het er nu voor staat en waarom die nier langzaam iets groter wordt.

Komt het omdat de littekens van de aanhechting van de urineleiders niet mee groeit of loopt toch de urine niet snel genoeg weg door??? De 15e krijgen we de uitslag van dit onderzoek.

Voor nu heel spannend allemaal. Hij heeft het onderzoek twee keer eerder mee gehad maar hij was toen op een leeftijd dat hij het nog niet bewast meemaakte. Inmiddels is de kleine man nu 3 jaar en maakt de onderzoeken bewuster mee. Hij krijgt een infuus met radioactieve vloeistof en moet 45 minuten stil liggen onder een plaat. Het onderzoek heet een Renogram.

Morgen zal ik laten weten hoe het is afgelopen..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je