{{ message.message }}
{{ button.text }}

Netflix & Chips

Romantiek tijdens de tropenjaren

Afbeelding blog 'Netflix & Chips'

In ons gezin met jonge kinderen is er even weinig tijd en energie voor romantiek.

We hebben vaak slaapgebrek door tandjes, snotneuzen en ooronstekingen. Bij mij zijn de zwangerschapskilo’s er nog niet af waardoor ik me niet zo sexy voel als vroeger en we hebben beiden na een hele dag werken en zorgen voor de kinderen niet veel puf voor romantische diners voor twee bij kaarslicht. Laat staan voor een strandwandeling hand in hand tijdens zonsondergang. Het strand is heerlijk maar met twee kleine jongens erbij is er geen hand meer over voor elkaar. De zonsondergang halen we al helemaal niet buiten de deur. Dan moet er allang gegeten worden, dan een badje, boekje en kinderen naar bed. En om acht uur is er dan even tijd voor onszelf.

Netflix & chill wordt het dan meestal niet meer, eerder Netflix & Chips. Misschien minder romantisch maar wel heerlijk ontspannen zo samen op de bank. Natuurlijk gaan we weleens een avond samen uit en genieten we daarvan maar dat kan niet meer zo vaak als vroeger. Ik weet alleen niet of dat echt zo erg is.

Als de liefde goed zit kom je de tropenjaren wel door. Je moet elkaar wel veel kunnen gunnen en niet alleen voor de kinderen, maar ook een beetje voor elkaar zorgen. Dat is een ander soort intimiteit maar daarom niet minder waardevol. Wat is er romantischer dan de ander lekker laten uitslapen in het weekend en zelf om 6 (!) uur op moeten staan met twee uitgeslapen stuiterende kinderen? Echte liefde is dat als je het mij vraagt. Daar kan geen kaarslicht tegenop.

Als ik mijn man zie als hij stoeit met onze jongens dan maakt mijn hart nog steeds een sprongetje. Elke dag genieten we, ondanks de drukte, van elkaar en ons gezin. En langzaam maar zeker worden de kinderen wat groter en is er weer meer tijd voor onszelf.

Zo ben ik weer serieus aan de slag met de zwangerschapskilo’s en twee keer per week naar de sportschool. Toen ik vanavond thuiskwam was het binnen donker, mijn man sliep al. Hij heeft gelijk, het was een lange dag en misschien wordt het weer een korte nacht. Binnen was het donker maar bij de voordeur brandde nog licht. Hij had de buitenlamp aangezet voor mij, dat doet hij altijd als ik later thuiskom.

Door dit soort kleine gebaren vult mijn hart zich steeds weer met liefde voor mijn man. Geen rozen, kaarsen of gedichten kunnen hier tegen op. Voor mij is dit echte romantiek: een klein brandend lampje in ons portiek ❤️

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je