{{ message.message }}
{{ button.text }}

Net op tijd zindelijk!

Dat ik dit ook eindelijk kan uitspreken doet mij stralen, echt waar...

Afbeelding blog 'Net op tijd zindelijk!' Achtergrond blur afbeelding

Bijna 4 jaar...Die druk die ik ervoer wat betreft dit onderwerp was behoorlijk groot. Ons 2e kindje is een prachtig, lief, slim en pienter kindje. Maar hij is ook een onwijs typisch stiertje, als hij het niet wilt, dat doet hij het niet, simpel....Dus toen mensen mij al 2 jaar terug begonnen te vragen of hij niet 'al' zindelijk was, nou nee...dat komt wel weer was mijn antwoord gauw. Eerder had ik ook al erover geschreven en waarom ik er niet eerder mee begonnen ben etc. Hoop samen bijkomstigheden noem ik het maar.. Ik voelde in alles ook gewoon aan dat hij het niet wou, punt.

De vorige vakantie heb ik het hopeloos geprobeerd, op het potje nog wel te verstaan, maar hij bleef er net zo lang op zitten tot er ooit wat uit kwam, dat is niet de manier....en na die week kwamen we nergens mee verder, ik liet het toen voor wat het was, we proberen het later wel weer. 

Echter kon ik het niet te lang uitstellen, want als ons mannetje 4 word dan zit je met school....En om nou met mijn meisje naar zijn school te moeten lopen om een luier te verschonen, nee dat wil ik niet. Het is gewoon tijd.
Deze vakantie begonnen we opnieuw, ditmaal op de grote mensen wc. En dat leek te werken. De 1e dag heb ik hem meegenomen op de aangepaste wc bril om hem te laten proberen, maar eenmaal op de bank plaste hij dan wél ineens, zucht dacht ik nog, gaat het nou weer zo'n lange vakantie worden zonder resultaat?
Toen hij dat nog 2x gedaan had was voor mij de maat vol, hij probeerde het niet eens, ik ken mijn zoon als geen ander, ik ben non stop bij mijn kinderen....Ik sprak hem wat strenger toe, en legde hem vooral ook weer uit dat hij niet naar school mag als hij een luier aan heeft en dat een luier voor zijn zusje is, voor baby's....Hij is al een grote jongen, en die hebben geen luiers!

En toen....leek het alsof iemand van daarboven mij heeft aangehoord en mij die stress wou ontnemen, hij had misschien 2 plas ongelukjes, maar hij ging! En dat uit zichzelf ook nog! Alles deed hij vlekkeloos. We hielden een beloningskalender bij, maar door de vaak kleine plasjes ging het wel erg snel. Na 1 cadeau te hebben gegeven en inzag dat hij het al begreep, besloot ik erna om alleen iets te plakken samen als hij ging poepen. Want ook dat was een 1e keer wat ik vrij bijzonder vond, vooral voor hem...Hij ging uit zichzelf naar de wc zonder speciaal zitje, deed zelf zijn broek/boxer uit, deed zijn ding en vertelde trots erna wat hij gedaan had en ook handjes had gewassen! In amper 2 dagen tijd was hij echt zindelijk geworden overdag. En nu gaat het buiten ook gewoon goed af!

Zo zie je maar weer, laat elk kind lekker op zijn eigen tempo deze fase doorkomen. Ik ben bijna 4 jaar lang ondervraagt, zo voelt het. En andere moeders die dan beetje kortaf als een soort trotse pauw vertellen dat hun kind ALLANG zindelijk is etc....Fijn voor jullie, maar soms heel soms is een schouderklopje of begrip tonen meer dan genoeg voor een mama. 

Onze lieve zoon, jij komt er wel schat. Ik geloof erg veel in jou ondanks al die instanties die in onze nek hijgen de laatste maanden. Maar mama zal altijd opletten waar jou behoeftes in zitten en dat die druk soms niet ons beiden teveel word. Want je kan het zeker wel, maar je doet lekker alles op jou eigen tempo, en dat is echt niet erg. Dit is een flinke stap vooruit en mijn kleine kanjer, onthou dat mama nu mega trots op jou is! Wij zijn nu die mega trotse pauw (voor heel even dan) <3

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je