{{ message.message }}
{{ button.text }}

Neffesiewap!

Afbeelding blog 'Neffesiewap!'

Ieder gezin kent wel van die rituelen, van die dingetjes die erbij horen in het dagelijkse ritme. Zo zijn wij enorm van het boekjes lezen, maar dat doen we op allerlei momenten en niet enkel voor het slapengaan bijvoorbeeld. Wat wel vrij standaard is geworden inmiddels is het filmpje op de laptop net na het avondeten. De ene keer zoeken we een nieuwe aflevering van Brandweerman Sam, dan wordt het - op verzoek van mijn dochtertje - Noddy of Jokie & Jet of kiest mijn zoon voor een aflevering van Koekeloere of Thomas de trein. Er zit ook weleens een liedje bij, wat vaak al na een of twee keer gehoord te hebben enthousiast wordt meegezongen. Maar bij mijn dochtertje klopt de tekst dan nog niet altijd...

Een paar dagen geleden was ze 's ochtends alleen thuis met mij, omdat haar grote broer tegenwoordig naar de basisschool gaat. Terwijl ik een bordje fruit stond klaar te maken, vroeg ze aan me: 'Mama, neffesiewap?' Ik zit me suf te denken en herhaal haar woorden alsof ik daardoor op een idee zou komen wat ze daar in vredesnaam mee kan bedoelen. Neffe-sie-wap, neffe-sie-wap? Ik zeg tegen haar dat ik het echt even niet weet. Later doet ze nog een poging, maar wederom zonder resultaat bij mama. Als haar broer uit school komt, begint ze opnieuw. 'Mama, neffesiewap?' Waarop haar grote broer reageert: "Bedoel je het liedje van Thomas de trein?" En ineens begint het te dagen... 'Oooh, schat, wil je het filmpje zien van 'Never give up" ? Neffesiewap, tsja, dat ze iets Engels probeerde te zeggen had ik niet direct verwacht :-)  Toch handig, zo'n broer die kan 'vertalen'!  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je