{{ message.message }}
{{ button.text }}

Neem jij je kind tussenin 's nachts?

Afbeelding blog 'Neem jij je kind  tussenin 's nachts?' Achtergrond blur afbeelding

Als baby was onze zoon zo makkelijk. Hij sliep met 8 weken al door. Sliep altijd lekker in zijn eigen bedje in zijn eigen kamertje. Heerlijk! Wat een geluksvogels waren wij. We kwamen prima zelf aan onze nachtrust toe. Je hoort dat ook wel eens anders. Ouders die er minstens 3 keer per nacht uit moeten in het eerste jaar. Ik moest er niet aan denken. Hoe brak stond je dan 's ochtends op? 

We hebben ons ook altijd stellig voorgenomen om onze zoon nooit tussenin te laten slapen. Want als ze daar eenmaal aan wennen zou het hek van de dam zijn en lag je nooit meer eens gezellig met zijn tweetjes in bed.

Maar nu 3 jaar laten zijn we er toch anders over gaan denken....

Na twee en een half jaar van goede nachten, oke op af en toe een tandje of virusje na, is het gedaan met de rust en halen we de "gemiste" gebroken nachten dubbel en dwars in.

In het begin legden we hem consequent terug maar na de zoveelste gebroken nacht op rij, hadden we daar simpelweg de energie niet meer voor. Nu slaapt onze drie-jarige dus geregeld tussenin. Hij begint altijd keurig in zijn eigen bed maar halverwege de nacht wordt hij wakker ( dromen, angst voor het donker, of zonder reden) en nemen we hem dus tussenin om zo toch ook nog een paar uurtjes te kunnen slapen.

Ideaal is het natuurlijk niet. Want je slaapt toch zelf ook niet zo heel lekker met een beweeglijk kind tussen in, die vaak 3 kwart van het bed nodig heeft... Maar het is beter dan iedere 10 minuten uit bed te moeten.

 

En ach... Is dat nu echt zo erg? Zolang hij 's avonds gewoon in zijn eigen bed in slaap valt zie ik eigenlijk geen probleem. Het gaat vanzelf wel weer over. En het zijn vaak periodes, zo nemen we hem een paar nachten achtereen tussen in en zo slaapt hij ineens weer een week door. ( waar we hem dan ook voor belonen, om dit te stimuleren). Verder ben ik maar gestopt me iets aan te trekken van de mening van anderen. Zolang wij er geen problemen mee hebben is het goed toch?

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je