Snap
  • Kind
  • eten
  • loslaten
  • peuterpuberteit
  • fase

Nee, ik wil niet eten!

Puberpeuter

Nee, ik wil niet eten!

Waarschijnlijk heel herkenbaar voor velen?!

De 2-jarige die zelf wil beslissen wat hij wel en niet wil doen, wel en niet wil eten, wel of niet zal luisteren etc.

Maar daar zit je dan, speciaal voor je kleine spruit een bord vol gezond en vers eten, maar hij walgt er van.

No way dat hij DIT gaat eten!?

De tranen nog net niet in je ogen?

En dan ga je proberen.. de zachte benadering, de afleidende benadering, de harde benadering, stimulerende benadering (zelf eten), foppende benadering (sausjes van de groente en mengen) etc etc

HET IS EEN FASE, dat hoop je dan maar. Ook hoop je dat DEZE FASE SNEL OVER IS!

Je wilt toch allemaal het beste voor je kind! Nu mogen we niet klagen, hij ontbijt en luncht, eet fruit etc, alleen dat avondeten is dus een dingetje en ook al gaan we op zn kop staan, meneer gaat er echt niet meer van eten.

Loslaten dan maar.. Iedere avond een overwinning op zich zelf, want wat ze ook zeggen en adviseren, het is tegennatuurlijk dat je kind niet eet.

Benieuwd naar herkenbaarheid en wellicht nog een gouden tip (al hebben we inmiddels geloof ik alles al wel gedaan) & zorgen we dat hij iedere avond een bordje met eten krijgt en dat hij zelf mag beslissen wat hij daarvan eet. Want we willen geen aversie gaan ontwikkelen.

4 jaar geleden

Hij heeft tot 2 en half à 3 jaar gewoon alles gegeten! ?

4 jaar geleden

Wel lekker dat hij Hollandse pot eet, dat wil die van mij juist niet, vlees bij uitzondering, frietjes wel,,maar zoals hij het beschrijft lijkt me zeker niet leuk ook! En dat voor een 6jarige- blijft lastig. Nooit goed willen eten? Hier namelijk tot 2 jaar een hele goeie eter met alles maar sinds 2 jaar (nu aantal weken) is dat avondeten dus een dingetje

4 jaar geleden

Heel herkenbaar! Helaas heb ik zelf ook nog geen gouden tip gevonden en mijn zoontje is inmiddels 6 jaar! Eet nog steeds alleen droge pasta zonder saus, inmiddels lust hijbhet ook met spinazie.. Nog steeds droge witte rijst. Lust geen frietjes en appelmoes zoals "gewone" kinderen. Wat hij wel goed Eet, Hollandse pot, met alles door elkaar geprakt. Maar hij zal nooit gewoon een stukje kip of vlees zo eten, terwijl het essentieel is bij zijn Hollandse pot..

4 jaar geleden

Fijn dat dit werkte en inderdaad en dat ze weer is gaan eten, hoop dat ook weer:)