{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nederlandse ouders en kinderen hebben te weinig ambitie

Afbeelding blog 'Nederlandse ouders en kinderen hebben te weinig ambitie'

Nederlandse kinderen en ouders kunnen wel wat discipline gebruiken. Volgens de Volkskrant doen kinderen wel bijvoorbeeld aan muziekles, maar is daarbij gebrek aan discipline. Muziekles moet vooral leuk zijn. Maar dit kan ook anders. De manier hoe ouders en kinderen omgaan met talenten is ook cultuurgebonden. In verschillende andere culturen wordt er meer het verband gelegd tussen talent en een toekomstige baan.

Zo is het binnen de Japanse cultuur veel meer gebruikelijk dat ook de muziekleraar heel veel kritiek geeft. Op deze manier weet het kind dat het thuis harder moet oefenen.

Dat je van je talent ook je brood mee kunt verdienen leeft onder Nederlandse kinderen en ouders te weinig. Misschien kan dit verholpen worden als ouders en kinderen wat serieuzer omgaan met talenten.

We kunnen wel wat van de Japanners leren op dit gebied. Natuurlijk is het wel onduidelijk wat voor effect de Japanse aanpak heeft bij de ontwikkeling van kinderen.

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je