{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nachtzindelijkheid

Afbeelding blog 'Nachtzindelijkheid' Achtergrond blur afbeelding

Deze perfectionistische moeder heeft weer iets nieuws gevonden om zich druk over te maken hoor: mijn jongste zoon (in november 4 geworden) heeft 's nachts nog een luier aan.

Mijn kinderen waren allebei laat met zindelijkheid overdag, maar toen mijn oudste overdag zindelijk was, duurde het maar een paar weken voordat hij 's nachts ook zindelijk was. Bij mijn jongste duurt dat veel langer. Hij is nu al iets meer dan een half jaar zindelijk overdag, maar 's nachts? Nee, dat lukt nog niet.

Hij wil het trouwens wel heel graag, dat is het probleem niet. Ik denk dat het probleem bij hem is, dat hij erg vast slaapt en het gewoonweg niet merkt als hij naar de wc moet. Ik heb inmiddels wel ontdekt dat hij pas tegen de ochtend plast, dus daar zouden we op in kunnen springen door hem 's ochtends op tijd op de wc te zetten, maar dan moeten wij hem daarvoor wakker maken. Het mooiste zou natuurlijk zijn als hij er zelf voor wakker wordt. Helaas is dat nog niet haalbaar.

Laatst vertelde iemand mij dat het tot een jaar of 7 nog heel normaal is als kinderen 's nachts nog niet helemaal zindelijk zijn, dus daar richt ik me maar op. Ik weet dat mijn perfectionisme maakt dat ik het eerder wil en dat is mijn probleem, niet het zijne, dus "laat los en haal adem!" Alles komt goed! ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je