{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nachtmerrie

Gisterenavond was het weer zo ver: een nachtmerrie. Onze oudste dochter werd helemaal overstuur wakker. Nou ja, wakker, ze was met geen mogelijkheid wakker te krijgen en ze bleef maar roepen om mama, terwijl ik gewoon bij haar was. Ik probeer haar dan rustig te krijgen, maar omdat ze niet in de gaten heeft wie ik ben, wil ze absoluut niet bij mij zitten en gilt ze nog harder.

Afbeelding blog 'Nachtmerrie'
Gisterenavond was het weer zo ver: een nachtmerrie. Onze oudste dochter werd helemaal overstuur wakker. Nou ja, wakker, ze was met geen mogelijkheid wakker te krijgen en ze bleef maar roepen om mama, terwijl ik gewoon bij haar was. Ik probeer haar dan rustig te krijgen, maar omdat ze niet in de gaten heeft wie ik ben, wil ze absoluut niet bij mij zitten en gilt ze nog harder. Voor een moeder (of vader natuurlijk ook) behoorlijk akelig om te zien. Op de een of andere manier wordt ze vaak pas echt wakker als ik vraag of ze moet plassen, waardoor ze dus naar de wc loopt. Toen vertelde ze ook dat ze inderdaad gedroomd had (ze is 6, dat kunnen hele kleintjes natuurlijk nog niet) dat ze op een heel groot gebouw zat (in werkelijkheid was het gewoon haar vertrouwde halfhoogslaper) en dat ze bang was om er van af te vallen. Ik merk dat de nachtmerries bijna altijd 'avondmerries' zijn (na een uurtje of 3 slapen) en dat ze vooral last heeft van nare dromen als het druk is geweest (in dit geval onder andere carnaval) of als ze ziek is of koorts heeft. Vanochtend bleek dat ze inderdaad koorts heeft. Hebben jullie kindjes ook weleens nachtmerries en hoe worden ze weer rustig? Sweet dreams...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je