Snap
  • Kind

Nachtelijke huilbuien

Het slapen ging zo goed, op d'r eigen kamer de nacht door. Maar sinds een dag of 4 is ze erg onrustig.

Wat ging het slapen toch goed, sinds we het ledikantje hebben omgebouwd tot peuterbedje. Samen een flesje maken, schone luier, pyjama aan even haren borstelen en een washandje over de toet en hup in bed. Pap leest een verhaaltje voor en dan nog een kus. Al met al 20-25 minuten en we lopen de kamer uit, ons prinsesje al half in slaap. 

Daar is nu verandering in gekomen, sinds 4 dagen. Ineens gaat ze huilen zodra wij aanstalten maken om weg te gaan. Uittesten, waarschijnlijk wel.
Ook 's nachts wordt ze ineens wakker en begint te huilen. Zou het een griepje zijn, ze is tenslotte ook verkouden of zou het een sprongetje zijn. In einder geval vertel ik mezelf wanneer ik 's nachts er weer eens uit moet; 'het is maar een fase'!

7 jaar geleden

Blijven liggen tot ze slaapt deden wij eerder, toen zijn we stap voor stap verder gegaan naar weggaan na het verhaaltje. Dat ging een paar maanden goed, tot deze week. Hopelijk gaat het snel weer beter.

7 jaar geleden

Ik vind het zo moeilijk om haar te laten huilen. Gelukkig is het de afgelopen nacht al iets beter gegaan.

7 jaar geleden

Toevallig heeft mijn dochter (21 maanden) dit ook al een paar dagen. Alleen bij het naar bed brengen, 's nachts slaapt ze wel door. Op het moment dat we haar pijama aan willen doen begint ze al te huilen, laten huilen heeft niet geholpen dus een van ons gaat er even bij liggen totdat ze slaapt. Hopen dat het een fase is..

7 jaar geleden

Mijn dochter had dit ook! Zo ineens, een paar weken lang gezien ik zo gek was er telkens uit te gaan snachts terwijl er echt niks aan de hand was. Daarna 2 nachten genegeerd en de boodschap was duidelijk :) sindsdien slaapt ze weer als vanouds!