{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nacht angsten

Afbeelding blog 'Nacht angsten ' Achtergrond blur afbeelding

Ik schrik me rot, midden in de nacht een enorm gekrijs, tranen zo groot, zo zielig.. Wat is er aan de hand? Ik probeer het Niek te vragen maar het lijkt wel alsof hij niet reageert, alsof ik er niet ben. 

Dit is eng! 

Dat was mijn eerste reactie toen we het meemaakte, nu ik er het een en ander over heb gelezen en de herkenning heb gevonden ben ik kalmer, dat was de eerste keer niet zo. 

Niek heeft last van nacht angsten, helemaal over de zeik wordt hij dan 'wakker', zijn ogen zijn wijdt open, z'n handen liggen naast z'n lichaam, z'n mond krijst het uit alsof hij enorme pijn heeft. Ik probeer hem te kalmeren maar hij blijft mij weg duwen, mijn man doet het licht aan, hier raakt Niek alleen maar meer van in paniek lijkt het wel, hup licht weer uit. Ik probeer hem toch dicht tegen mij aan te houden en merk dat ik zelf ook kalmer wordt, daarnaast begint Niek hierop te reageren en wordt langzaam wakker. Dit is heftig dachf ik! Ben direct mij in gaan lezen, blijkt wel dat ik gelukkig niet de enige ben en dat er meerdere kinderen zijn met deze angsten. 

Het is duidelijk dat het gebeurt, bij Niek z'n 4 maal in de maand, heel heftig, kost hem enorm veel energie, daarnaast slaapt Niek ook niet nachten door en wordt hij sws 1 maal per nacht wakker. Diie angsten zijn wel een dingentje, komt 't door de prikkels van overdag? Door soms een filmpje wat hij heeft gezien? Te druk voor het slapen gaan? Allerlei vragen waar je niet direct antwoord op krijgt. 

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, slaapt Niek niet verder in zijn eigen bedje als hij wakker wordt. Nu met de nachtangsten erbij weten we alsnog niet echt hoe we dit op kunnen lossen, voor hem en natuurlijk ook voor ons. Inmiddels is het middag slaapje er al afgehaald omdat we hieraan merkte dat hij in de avond niet voor 2100 uur ging slapen, men wij kunnen wel wat hulp gebruiken... 

Herken je dit? Wat heb jij er aan gedaan? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je