{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naar groep 3

Minispruit naar groep 3?

Afbeelding blog 'Naar groep 3' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen week (donderdag of vrijdag) bracht ik minispruit naar school. In de klas kwam ik met één van zijn juffen aan de praat over de Citotoetsen, medicatie en groep 3.

Ik weet niet meer precies hoe ze het zei, maar het kwam ongeveer neer op het volgende: minispruit is dan misschien wel druk, maar hij doet de laatste tijd heel goed zijn best, wil goed meewerken en blijkt, ondanks het feit dat hij een hele vroege leerling is, het groep-2-niveau heel goed aan te kunnen. Tijdens het gesprek had de juf het zelfs over "straks in groep 3"!!

Zijn Citoscores (die ze bij deze school wel 1-op-1 uitvoeren) komen uit op midden groep 2 voor taal (en dat voor een jongetje dat een hele tijd zo goed als doof is geweest) en eind groep 2 voor rekenen (ze hebben zelfs nog getwijfeld om midden groep 3 af te nemen, omdat hij daar waarschijnlijk een heel eind in zou komen). Daarnaast, en dat is in mijn ogen nog belangrijker, heeft hij zijn plek gevonden in de groep, kan hij inmiddels een beetje samen spelen en lijkt hij gelukkig te zijn.

Wat is het heerlijk om te zien dat onze kleine man nu zo zijn plek heeft gevonden dat hij niet meer hoeft te "over-leven", maar gewoon kan "leven"!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je