{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naar groep 3!

Afbeelding blog 'Naar groep 3!'

Nog een paar weken en het is zover! Vakantie en daarna gaat ons zoontje naar groep 3! De voorbereidingen zijn al in volle gang... Van de week te horen gekregen in welke klas hij terecht komt, met welke kinderen en in dit geval zelfs 2 juffen! Een andere indeling als hij zelf had aangegeven, maar hij is er heel blij mee en daar gaat het toch om. 

Naar mijn weten zouden de kinderen in groep 3 allemaal op dezelfde lijn starten en van daaruit bekeken worden hoever ze zijn, maar niets is minder waar..... Van de week zijn ze al met hem aan de slag gegaan om te kijken hoever hij is met lezen, ik was zo blij om dat te horen en kan hij straks gewoon op zijn eigen niveau beginnen. Zelf was hij erg van slag (terwijl hij het erg leuk had gevonden) omdat er allemaal onverwachte dingen gebeurde, maar goed ook daar moet hij mee leren omgaan (het spontane en niet alles gepland).Hij heeft er super veel zin en is echt toe aan die volgende stap, dat is wel eens anders geweest......

Ik ben blij dat hij nu meer in balans is, daar hebben we toch 2 jaar voor geknokt. Toen hij 4 werd en naar school mocht, ging het al heel snel niet lekker met hem, de drukte en de info die hij op school kreeg was zo veel en hij kon het niet kwijt, zijn hoofdje zat vol.... Uiteindelijk hebben we hem laten testen in het zelfde jaar, waar uit bleek dat hij hoogbegaafd is. Een hele schok moet ik zeggen, voor ons dan, want zelf weet hij er niet van. Je wilt toch dat je kind "normaal" is en niet in een hokje geplaatst gaat worden. Niets was minder waar... Dankzij zijn super juf en het goede contact met haar is hij in de afgelopen 2 jaar bijgetrokken en heeft zich kunnen ontwikkelen op zijn eigen niveau. Ik vind het super fijn dat die zorg nu gelijk doorgaat en hij op zijn eigen niveau verder kan gaan ontwikkelen, het laatste wat we willen is dat hij zich gaat vervelen en er daardoor geen zin meer in heeft.

Af en toe denk ik wel eens, waar gaat het allemaal over, waar zijn we in beland?! Zo intensief en hij staat pas onder aan de ladder. Maar goed we hebben vertrouwen en zolang hij uitgedaagd wordt en op een moment zichzelf kan uitdagen, dan is dat super!

We kijken nu uit naar het uitglijden naar groep 3, wat al een happening op zich is :) Ze worden hier bij ons van de uitgang bij de kleuters met een kruiwagen gereden naar de ingang van groep 3/4! Daarna kunnen we lekker van de vakantie genieten en gaat het echte werk beginnen!

Ben benieuwd, wij zijn er klaar voor!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je