Snap
  • Kind
  • post

Naar groep 3!

Nog een paar weken en het is zover! Vakantie en daarna gaat ons zoontje naar groep 3! De voorbereidingen zijn al in volle gang... Van de week te horen gekregen in welke klas hij terecht komt, met welke kinderen en in dit geval zelfs 2 juffen! Een andere indeling als hij zelf had aangegeven, maar hij is er heel blij mee en daar gaat het toch om. 

Naar mijn weten zouden de kinderen in groep 3 allemaal op dezelfde lijn starten en van daaruit bekeken worden hoever ze zijn, maar niets is minder waar..... Van de week zijn ze al met hem aan de slag gegaan om te kijken hoever hij is met lezen, ik was zo blij om dat te horen en kan hij straks gewoon op zijn eigen niveau beginnen. Zelf was hij erg van slag (terwijl hij het erg leuk had gevonden) omdat er allemaal onverwachte dingen gebeurde, maar goed ook daar moet hij mee leren omgaan (het spontane en niet alles gepland).Hij heeft er super veel zin en is echt toe aan die volgende stap, dat is wel eens anders geweest......

Ik ben blij dat hij nu meer in balans is, daar hebben we toch 2 jaar voor geknokt. Toen hij 4 werd en naar school mocht, ging het al heel snel niet lekker met hem, de drukte en de info die hij op school kreeg was zo veel en hij kon het niet kwijt, zijn hoofdje zat vol.... Uiteindelijk hebben we hem laten testen in het zelfde jaar, waar uit bleek dat hij hoogbegaafd is. Een hele schok moet ik zeggen, voor ons dan, want zelf weet hij er niet van. Je wilt toch dat je kind "normaal" is en niet in een hokje geplaatst gaat worden. Niets was minder waar... Dankzij zijn super juf en het goede contact met haar is hij in de afgelopen 2 jaar bijgetrokken en heeft zich kunnen ontwikkelen op zijn eigen niveau. Ik vind het super fijn dat die zorg nu gelijk doorgaat en hij op zijn eigen niveau verder kan gaan ontwikkelen, het laatste wat we willen is dat hij zich gaat vervelen en er daardoor geen zin meer in heeft.

Af en toe denk ik wel eens, waar gaat het allemaal over, waar zijn we in beland?! Zo intensief en hij staat pas onder aan de ladder. Maar goed we hebben vertrouwen en zolang hij uitgedaagd wordt en op een moment zichzelf kan uitdagen, dan is dat super!

We kijken nu uit naar het uitglijden naar groep 3, wat al een happening op zich is :) Ze worden hier bij ons van de uitgang bij de kleuters met een kruiwagen gereden naar de ingang van groep 3/4! Daarna kunnen we lekker van de vakantie genieten en gaat het echte werk beginnen!

Ben benieuwd, wij zijn er klaar voor!!

10 jaar geleden

Helemaal gelijk! Een kind moet zich vrij en op zijn gemak voelen om te kunnen doen wat ze willen. We goed begeleid te worden en inderdaad zich niet te hoeven vervelen. Bij ons wordt dit tot nu toe erg goed gedaan en ben ook benieuwd hoe dat volgend jaar opgepakt gaat worden, ik ga er vanuit dat dat wel goed gaat komen ;) Succes met je zoontje, hopelijk vind hij zijn weg en wordt er goed naar hem gekeken wat hij nodig heeft.....

10 jaar geleden

mijn zoontje wordt in september 4 en zal dan beginnen met groep 1. hij heeft er echt zin in. hij ging naar de opvang. maar hij raakte snel uitgekeken. nu gaat hij sinds maart 4x in de week naar de peuterspeelzaal. hij heeft een peutertoets gemaakt; CITO. en dat had hij vlekkeloos gedaan. ben benieuwd wat groep 1 voor hem zal brengen. voor mij is het belangrijk dat hij plezier krijgt op school, hij zichzelf blijft en hij zijn best doet. maar onnodig pushen zal ik niet doen. ik zie nl te vaak ouders die hun kinderen onnodig onder druk zetten; om te presteren en scoren. En dat zeg ik; schooljuffie op een basisschool.

10 jaar geleden

Ik vind het ook super dat ze dat bij ons doen! Op die manier kan hij gewoon in zijn eigen tempo verder ipv dat hij het straks te gemakkelijk vind. Ik ben er helemaal blij mee ;)

10 jaar geleden

Hier werd met iedereen gestart vanuit het zelfde punt bij groep 3 althans voor zover ik weet... er staat me niets bij dat er eerder testen etc zijn gedaan om te kijken hoever hij al was met lezen... alhoewel ze natuurlijk wel de cito testjes etc regelmatig hebben....