{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naar de tandarts

Afbeelding blog 'Naar de tandarts'

Vandaag mocht ik weer voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts. Eerst op mijn kop gekregen dat ik toch nog beter en vaker moet gaan flossen en beter achterin mijn verstandskiezen aan de zijkant moet poetsen vanwege de tandplak, maar voor de rest was weer goed. Al 33 jaar volledige 'schade-vrij' (de verzekering zou me no-claim korting moeten gaan betalen :D ).

Bij Stella, mijn 16 maanden oude dochter die uiteraard ook mee was vandaag, poets ik al fanatiek bij het doorkomen van de eerste tand. Eerst met een baby tandenborsteltje en niet veel later met de electische tandenborstel voor kinderen. Op de verpakking staat dat hij voor een jaar of drie is geloof ik maar dat heeft meer met het apparaat zelf te maken. Het poesten gaat namelijk perfect! We hebben er ook een liedje bij:
De tandjes die poets je elke dag, de tandjes die poets je elke dag
Tandenborstel hier, tandenborstel daar
Dan even spoelen en klaar.

Ik herhaal dat liedje twee keer, en zing het vrij langzaam en dan hebben we goed de tijd om alles goed te poetsen. En dat gaat perfect! Liedjes zingen bij dingen die ze over het algemeen niet zo leuk vinden, doet echt wonderen :D
Ik hoop dat ze gezegend is met mijn gebit en niet met dat van haar vader (die heeft andere 'kwaliteiten' die ze hopelijk heeft door gekregen). Maar ja dat moeten we maar afwachten. We zorgen er in ieder geval voor dat ze goed poetst dan kan het daar in ieder geval niet aan hebben gelegen, mocht het niet goed zijn!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je