{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naar de schooldokter.

Het zat er aan te komen.... de schooldokter, maar dat het zo zou gaan....

Afbeelding blog 'Naar de schooldokter.' Achtergrond blur afbeelding

Het zat er aan te komen, de schooldokter, aangezien mijn zoontje 6 is, bijna 7, zou het niet zolang meer duren.

En inderdaad, in de grote vakantie kregen we een brief met een vragenlijst voor de schooldokter. Deze moest ingevuld en wel binnen 10 werkdagen terug gestuurd worden, daar begon het al.... In de vakantie iets binnen 10 werkdagen opsturen wordt erg lastig, vooral als het grootste deel van Nederland op vakantie is! Maar goed we hebben het ingevuld toen we terug waren en gelijk aangegeven dat ik er bij wilde zijn (omdat ik al eerder gehoord had, dat de kinderen alleen zouden gaan).

Een hele tijd hoor je niks, terwijl er stond dat we een brief zouden krijgen wanneer hij aan de beurt zou zijn. Uiteindelijk een week voor de herfstvakantie was het dan zover.... Hier begon het hele feest, want we hoorden dit pas toen mijn zoontje al geweest was. Iedereen, dus niet alleen ik, op het schoolplein was verbaast dat ze nu al naar de schooldokter waren geweest zonder dat wij er vanaf wisten. De juf maakte duidelijk dat zij ook van niks wist en de kinderen gewoon uit de klas gehaald werden, raar... Maar goed, er werd gezegd dat er met mijn zoontje niks aan de hand was, alles goed was, dus dat was dat, dacht ik...

Gelijk die middag heb ik het GGD opgebeld om te vertellen dat ik het er niet mee eens was, hoe het gegaan was en dat hij daar alleen naartoe is moest. Dan krijg je te horen dat het altijd zo gaat en de meeste ouders toch geen vrij kunnen krijgen en oh ja, de brief waar ik het op aan gegeven had wordt niet gelezen voor de screening! Wie zijn hun om voor mij te bepalen wat er met ons kind gebeurd!

Ontsteld en al heb ik 3 dagen nadien een brief van het GGD in de bus gekregen. Daar stond in dat het gewicht van mijn zoontje gestegen was ten opzichte van zijn lengte. Nou is mijn zoontje altijd al stevig geweest en hij is ook groot, maat was hier verbaasd over omdat er gezegd was dat er niks aan de hand zou zijn. Vervolgens wordt er zonder enige uitleg verwacht dat je na 1 maand (pas) op gesprek moet komen bij het GGD. Daar moest ik het mee doen. Bij de brief zat ook een enquête, gelijk ingevuld, met een link naar het voedingscentrum, waar je dus het BMI kunt berekenen. Dat gedaan te hebben, was ik volledig in schok! Er was uitgekomen dat mijn zoontje veeéél te zwaar zou zijn (obesitas, het wordt alleen al) en dat we dringend de huisarts zouden moeten bellen!

Ik die middag overstuur naar school, een afspraak met de juf geregeld en alles op tafel gegooid. Ook zij keek verbaasd, want ja Jesper is stevig, maar dik nee en hij is ook groot, werd er door meerdere gezegd. Ze adviseerde mij om idd de huisarts te raadplegen, om te kijken wat hij er van vond en ze zou een afspraak voor me regelen bij die schoolarts.......

Wordt vervolgt........

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je