{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naar de logopedist

Afbeelding blog 'Naar de logopedist '

Zoals in mijn vorige blog beschreven praat onze uk niet zo veel. Of eigenlijk niet. Met zijn 18 maanden zou hij toch echt meer geluid moeten produceren en wat meer woordjes zeggen. Het is nog steeds alleen maar papa op alles. 

Afgelopen woensdag moesten we naar het consultatiebureau. Ik heb er geen hekel aan. Ze hebben mij en mijn ukkies altijd goed geholpen dus ging er heen met een vraag in mijn hoofd over het praten. Hoe leuk hij het daar ook heeft met al dat andere speelgoed. Het meten en wegen was een ramp. Ze hebben zijn stembanden op volle sterkte meegemaakt. En toen naar binnen bij de verpleegkundige. Een lieve enthousiaste vrouw. Ze had wat spelletjes klaar gelegd. Uk begon er meteen aan. Blokjes in het bakje en uit het bakje. Prima nu een toren bouwen. Heel precies werden er 4 blokjes gestapeld en vroeg zonder worden om nog een blokje en nog een en nog een. Bij 8 blokjes is ze gestopt. Ja dat was zeer goed. Hij mocht even spelen. Liet zien dat hij kon voetballen,  de bal gooien, de bal proberen op te vangen en bezig is met leren springen. Dit alles zonder geluid. 

Het viel haar ook op dus de overzichten werden erbij gepakt. Lengte en gewicht prima, fijne motoriek zit hij bij de 21/5 jarige grove motoriek ook bij een 2 1/5 jarige.  Praten hoeveel woorden zegt hij? Nou 1 papa. Hoeveel begrijpt hij? Bijna alles en dan niet in Jip en Janneke taal. Maakt hij veel geluid? Uhm nee dat hoor je. Tja met zijn taal loopt hij wel wat achter. Maar niks om je zorgen over te maken want hij is motorisch zo goed en daar zo druk mee bezig die taal komt wel. Maakt je jezelf er druk over? Nee maar zou graag wat handvatten willen hebben hoe we het kunnen stimuleren want hij wilt ook niks nazeggen. Denk zelf aan logopedie. Ja hoor daar mag je naar toe. Ze gaat hem dan observeren en dit met je bespreken. Ze gaat hem niet leren praten maar kan je allicht wat tips en trucks geven want de truckendoos die ik je kan geven doe je al. 

Fijn nu nog 2 weken wachten en zien wat dat kan opleveren. 

Maar of de duvel er mee speelt begint meneer nu opeens meer geluid te maken en boost af en toe wat klanken na van wat wij zeggen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je