Snap
  • Kind

Naar de kapper. Neem jij je kind mee?

Wanneer ik naar de kapper ga, ga ik alleen. Maar dit keer nam ik hem mee!

Naar de kapper gaan is toch een momentje voor jezelf. Maar je moet dan wel altijd iemand hebben die op je kind(eren) kan passen. Vorig jaar heb ik mijn haar gedoneerd aan stichting haarwens en daarna heb ik het altijd in 1 lengte gelaten. Ik heb veel haar en daardoor is het erg zwaar. Vorige week tijdens de fotoshoot zei de kapster dat ik het echt moest laten knippen. Oké, tijd om naar de kapper te gaan.

Ondertussen was het haar van mijn ventje ook erg lang geworden, Hij moest dus ook. Wie zou dan eerst gaan? Zou ik alleen hem doen. Zal ik oppas regelen en zelf gaan? Of zal ik kijken of we allebei kunnen? Ik besloot het laatste te doen en luisterde naar een tip van een vriendin. In het winkelcentrum van Leidschendam is een zaak waar ze kinderen knippen en waar er speelgoed staat wanneer de ouders geknipt moeten worden. 

Dus besloot ik dat te proberen. Toch makkelijk. Helaas heeft deze zaak een trap en laat ik nou net de kinderwagen mee hebben. Geen probleem voor dit team. Mijn wagen met kind werd omhoog getild en er werd gevraagd wat we wilden. Mijn ventje werd in de auto getild en ze begonnen. Eerst hij en daarna mocht ik. Wat heeft mijn mannetje (en ook de kapster) het goed gedaan. Hij bleef goed stil zitten en vond het friemelen aan zijn haar erg lekker. Leuke meiden, die echt aandacht voor hem hadden en zo lief waren.

Na zijn knipbeurt was ik aan de beurt. De speelgoeddoos werd gepakt en naast mijn stoel gezet. Laten er nu een heleboel auto's in zitten, dus mijn ventje was blij. Wat fijn dat dit kan! Ik en het team hielden hem in de gaten (wat eigenlijk niet nodig was, want hij zat heel rustig te spelen) en ik werd geknipt. Eerst gewassen en daarna de laagjes erin. Wat een heerlijk licht gevoel. Ondertussen kwamen de kapsters af en toe bij mijn ventje kijken. Echt fijn! Ik hoefde niet naar hem om te kijken. 

Het eindresultaat was top. Allebei mooi geknipt en relaxt. Hier ga ik zeker nog naar terug! Ook wanneer alleen ik een knipbeurt nodig heb. Ze zijn zo lief voor kinderen en erg professioneel. Zo zie je maar.... je kind meenemen naar de kapper: het kan!

Wat doen jullie met je kind wanneer je naar de kapper gaat?

8 jaar geleden

Hoe heet de kapsalon waar je geweest bent? Zo'n ervaring heb ik ook nodig! :)

8 jaar geleden

Dus binnenkort kan ik ook bij jouw dochter langs komen? ;-)

8 jaar geleden

Als mijn kind naar de kapper moet, gaat hij naar een speciale kapper. Een kinderkapper (in Scheveningen). Mijn zoon vindt het vreselijk om naar de kapper te moeten, en ook om zijn haartjes te laten wassen. Deze kapper is speciaal en alleen maar gericht op kinderen dus die weten er goed mee om te gaan en ik hoef het ook niet genant te vinden. Ik ga altijd wat eerder zodat hij eerst even kan spelen en daarna mag hij ook altijd nog even spelen. Ik zelf ga meestal 's avonds naar mijn kapster. Gezellig! Dat is ook een social event voor mij en ik zou het a-relaxt vinden om terwijl ik geknipt word op te moeten letten op mijn kind. Want zo ben ik. Ik ga toch de boel in de gaten houden. Dat heb ik altijd en overal; ik let zelfs op andermans kinderen! Laatst was ik ergens en toen zag ik dat een kleintje ergens de deur uitliep. Ik ging er achter aan omdat zijn moeder het te druk had met kletsen met een andere moeder en tegen de tijd dat zij het door kreeg dat haar kleine man gevlogen was, kwam ik hem al weer naar haar toe brengen... Mijn dochter zit inmiddels op de Kappersakademie dus wij gaan waarschijnlijk naar de tijd toe dat wij ook een thuiskapster hebben :-)

8 jaar geleden

Haha je bent hier van harte welkom!