Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Naar binnen met jou!

Het bewijs dat je kinderen beter niet uit het oog kunt verliezen. Sluit alle ramen en deuren!

 Rotjong! Ik zeg het natuurlijk niet. Ik denk het alleen maar als ik mijn zoon vrolijk zwaaiend midden op straat zie staan. Hij vindt dit natuurlijk een leuk spelletje, maar wij als ouders kregen meteen al een hartverzakking toen we zagen dat de poort open stond. Hij was nog niet eens een halve minuut alleen geweest!

Maar goed, het spel gaat verder. Hij op straat, wij als "good cop, bad cop" aan de zijlijn. Iedere stap die wij naar voren zetten, gaat hij naar achter. Ik weet waartoe hij in staat is met zijn verlatingsangst van 0%, dus moeten we dit voorzichtig aanpakken. Het begint met inpalmen. "Schat wil je nog wat melk?" Reactie: "Dag mam!" Zelfs paaien met de koekjestrommel werkt niet! Uiteindelijk bedenken we een list. Ik begin mijn zoon af te leiden met gekke gezichten, geluiden en zelfs dansjes terwijl mijn man via de achterkant hem van de straat af kan plukken. Mijn zoon hangt verslagen over pappa's schouder terwijl wij elkaar triomfantelijk een high five geven.

Crisis voor vandaag afgewend, maar morgen zit er toch echt een schuif op die poort.

8 jaar geleden

Dan krijg je toch ook meteen een hartverzakking als je hem niet meteen kunt vinden! Gelukkig dat hij de weg wel terug weet. Ik denk dat ik hier gemiddeld wel 10 angstaanvallen per dag krijg van alleen mijn zoon. Ben er bang voor als mijn dochter gaat kruipen ;)

8 jaar geleden

mmm ook al een ontsnappertje. Zoonlief is hier afgelopen donderdag tussen de bomen door de tuin uit gekropen. Hij had de buurkat hetzelfde zien doen dus dacht ik doe het na. Ik kon hem niet vinden en we hebben 4 stegen die bij ons uitkomen en 2 wat drukkerre straten (voor onze begrippen). Gellukig binne 5 minuten of minder gevevonden omdat ie terug liep. De dag erna de conferen kaal gemaakt aan de binnenkant en kippegaas ertegen aan gemaakt. Dat hadden we nog liggen. Maar mijn hemel wat kneep ik em. Kinderen, "zucht" wat kunnen ze de zenuwen bezorgen. Ik hoop voor jullie dat de schuif hoog zit of erg stroef gaat en anders dat er een mogelijkheid op zit voor een hangslot want slim zijn die kleintjes ;).