{{ message.message }}
{{ button.text }}

Na een paar weken herken je je kind niet meer terug

Afbeelding blog 'Na een paar weken herken je je kind niet meer terug' Achtergrond blur afbeelding

“Na een paar weken herken je je kind niet meer terug” aldus mijn buren. Ik dacht het zal wel maar het is echt zo, mijn Mason is opeens een eigenwijze, ontdeugende peuter in plaats van mijn nog altijd kleine baby. 

6 September werd hij 2 jaar oud en al enige tijd geleden besloten wij dat het goed zou zijn ‘m naar de peuterspeelzaal te laten gaan. Mason gaat niet naar een kijderdagverblijf en is dus niet dagelijks omringt door andere kinderen. Juist dat is goed voor zijn ontwikkeling wn dus ging hij 9 september voor het eerst naar het kinderdagverblijf. De juf had ons voorbereid op het ergste.. huilen en het erg vinden dat mama weer weg zou gaan. Dus breng hem en zonder tegenbericht kom je hem om 11.30 uur weer ophalen in plaats van 13.00 uur. Zo ziet hij dat ie weer wordt opgehaald en ziet ie niet eerst alle andere kindjes opgehaald worden. 

De dag was daar.. een aantal dagen eerder waren we ‘m aan het voorbereiden. Goh je gaat dan naar school, leuk met de kindjes spelen en daarna komen papa en mama je weer ophalen. Mason zei alleen maar heel blij jaaaaaa! Hij zit in een nieuw klasje, een kleine klas en is het 6e kindje, voor iemand die nog geen andere kindjes gewend is, is dit ideaal. De 1e dag ging ie vol goede moed heen.. hij moest door juf herinnert worden mij nog even dag te zeggen want de auto’s en andere kindjes waren natuurlijk veel te interessant. Waar ik de eerste uren vol spanning zat, wachten op een telefoontje om ‘m op te komen halen.. kwam deze uiteraard niet. Toen ik ‘m om 11.30 uur op kwam halen was dit nog een heel karwei want het was veel te leuk en hij had niet gedacht mee naar huis te gaan. Hij was moe... alles was nee maar hij had een ontzettend leuke ochtend gehad.

Nu ruim 1 maand verder kan ik zeggen dat ie het ontzettend naar zijn zin heeft. Hij is eigenwijs, komt voor zichzelf op en heeft al een keer ruzie gemaakt omdat beide kindjes in een auto wilde zitten 🤣 Hij kan opeens uit een normale beker drinken, doet hoofd, schouders knie en teen en kan in de maneschijn gebaren. Hij kan lekker baldadig zijn en overal op klimmen. Iets wat we absoluut niet van Mason gewend zijn aangezien hij altijd de kat uit de boom keek. 

Ik geniet van deze nieuwe fase en de ontwikkeling die die doormaakt. Groei maar lekker door klein vriendje!

Gaan jullie kindjes naar de peuterspeelzaal?

Afbeelding blog 'Na een paar weken herken je je kind niet meer terug'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je