{{ message.message }}
{{ button.text }}

My book of friends for... ever?

De vriendenboekjes vinden hun weg door de klas van mijn zoontje. Sinds kort heeft hij ook een eigen exemplaar.

Afbeelding blog 'My book of friends for... ever? '
In de groep van mijn zoontje zijn vriendenboekjes helemaal 'hot'. Iemand (geen idee wie) is begonnen en vervolgens volgden er velen. Ineens leek iedereen er eentje te hebben. M'n zoontje was best een beetje trots en vereerd als hij er weer eentje meekreeg. En mama schreef wel. Vaak nam ik het boekje direct mee naar huis als zoonlief het in z'n handen kreeg gefutseld en schreef ik alvast de dingen waar ik zeker van was ;-) (geboortedatum en adres enzo, sommige vragen willen per boekje nog weleens iets anders beantwoord worden: wat wil je later worden is er daar eentje van en wat zijn je hobbies en favoriete boeken, liedjes of tv programma's als daar om wordt gevraagd; in grote lijnen is zoonlief wel consequent, maar details wijzigen af en toe) Onze voorraad pasfotootjes uit de printer begint nu wel te slinken, maar op die manier kon het boekje wel 贸f dezelfde dag nog 贸f een dag later terug naar het betreffende kind. Daar hecht ik wel aan, dat het niet blijft liggen. Slechte ervaring mee gehad vroeger. Hoe langer een boekje bij iemand huist, hoe'meer het: kwijt kan raken, verkreukt wordt door kleine broertjes of zusjes of een huisdier, en hoe groter de kans op water- of koffieschade etc. En eerlijk gezegd waardeer ik dat nu ook wel als dat bij mijn zoontjes boekje gebeurt, vlot teruggeven. Het klasgenootje waar hij zijn boekje het laatst aan heeft gegeven maakt het m.i. wel wat bont, ze heeft hem al ruim een week nu. Mijn zoontje heeft er al naar gevraagd, want op deze manier schiet het niet op natuurlijk. Het meisje zit nog niet zo lang bij hem in de klas, maar hij speelt leuk met 'r in de bouwhoek vertelt ie. Maar welke moeder hoort er in vredesnaam bij? Daar ben ik nog niet achter, het meisje blijft over tussen de middag dus dan zie ik ook al niemand. En wanneer ga je er echt achterheen, wat vinden jullie? Na dit meisje zullern er wellicht nog een paar kindjes in schrijven, maar de hele klas, zoals de meeste kinderen doen? Nee, dat hoeft van zoonlief niet. Ik heb hem ook verteld dat het een vrienden-boekje is, 't Is geen klasgenoten-boekje. En daar zit wel verschil in. Daarbij komt dat in zijn vriendenboekje een kopje staat 'het leukste wat jij en ik ooit samen hebben gedaan' en daar moet dan toch wel een zinnig antwoord op komen... Dus er vallen een paar kindjes af. En sommige namen werden wel genoemd, maar raken uit het vizier als ze met de blokken gooien als zoonlief net een kasteel heeft gebouwd in de bouwhoek of over zijn tekening krassen. De vaste kern van vriendjes/vriendinnetjes blijft. En die staan er al wel in. Natuurlijk! Voor zijn twee beste vriendinnetjes liggen er zelfs ook al valentijnskaartjes klaar. Tja, het is me wat met die vriendenboekjes. Ik moest wel even gniffelen toen ik merkte hoe de vriendenboekjes-business werkt in de klas bij sommige kinderen. Toen mijn zoontje zijn boekje aan het 'late meisje' gaf, ging ze het meteen doorbladeren en liet haar buurvrouw in de kring (beste vriendinnetje van zoonlief) zien dat zij er al in stond en er ook een fotootje bij had geplakt. Naast hen zat een meisje dat er ws. in het geheel niet in gaat komen, die beduusd was dat het 'late meisje' het boekje in handen kreeg. Op een verongelijkt toontje (ja, nu al als kleuter ;-)) zei ze '铆k heb dat boekje nog niet gehad', alsof zij toch wel eerst aan de beurt had moeten komen voor dat het 'late meisje' zou mogen. Dat wordt me een portret als ze puber is ;-) Hihi. Wat is zo'n kleutergroep toch een apart wereldje. Ik kan er zo van genieten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je