{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moestuin voor kinderen

Yes! Het wordt weer tijd om de moestuin in te richten. Samen met de kinderen aan de slag!

Afbeelding blog 'Moestuin voor kinderen' Achtergrond blur afbeelding

Voorjaar, tijd voor bloemen, plantjes en dieren. Dit jaar weer tijd om een klein kneuterig en misschien ietwat ouderwets moestuintje in te richten voor de kindjes. Leuk om ze er bij te betrekken is het zeker. Onze oudste van 3,5 vraagt of er nog meer aardbeienplantjes komen. Onze jongste van 1,5 stapt vrolijk rond met een kinderschepje. 

Genieten, maar hoe pak je zoiets aan? Eigenlijk doe ik maar wat. Onze tuin heeft verschillende fruitbomen. Ma het eerste jaar in dit huis had ik al besloten dat ze blijven staan. Onze kleine man van 1,5 liep iedere dag met een appel of peer door de tuin te struinen door zijn eigen bos (vier bomen naast elkaar). Een klein stukje is over voor een moestuintje. 

Afgelopen week zijn we begonnen met het verzetten van planten, het plaatsen van een schapenhek om de moestuin heen en zijn de eerste nieuwe plantjes geplaatst. Biologische knoflook gekregen van een vriendin. Zomerframboos, gekocht bij een super gezellige intratuin met speelklimklauterruimte voor kinderen. Gisteren de eerste zaden in 'de regels' gezaaid met de kleine mannen. Uiteraard houden ze geen rekening met afstanden en worden zaden met hartelust verspreid. Zo gezellig! Ook de minimoestuitntjes zijn zeer welkom, want alles wat groeit is leuk! 

Waarom ik dit doe en wil? Als biologe hoop ik mijn kinderen te laten zien waar eten vandaan komt. Onze kinderen lusten hierdoor ook eigenlijk alles. door biologisch te telen weet ik wat er met ons voedsel is gebeurd. Kinderen vinden het super leuk om samen te werken in de tuin en uiteraard sneuvelen hierdoor wel eens plantjes, maar daar leren ze weer van. In de winter eten we gewoon uit de supermarkt. Ook lekker makkelijk. 

Probeer het maar eens! Echt een aanrader! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je