Snap
  • Kind
  • Voeding

Moestuin voor kinderen

Yes! Het wordt weer tijd om de moestuin in te richten. Samen met de kinderen aan de slag!

Voorjaar, tijd voor bloemen, plantjes en dieren. Dit jaar weer tijd om een klein kneuterig en misschien ietwat ouderwets moestuintje in te richten voor de kindjes. Leuk om ze er bij te betrekken is het zeker. Onze oudste van 3,5 vraagt of er nog meer aardbeienplantjes komen. Onze jongste van 1,5 stapt vrolijk rond met een kinderschepje. 

Genieten, maar hoe pak je zoiets aan? Eigenlijk doe ik maar wat. Onze tuin heeft verschillende fruitbomen. Ma het eerste jaar in dit huis had ik al besloten dat ze blijven staan. Onze kleine man van 1,5 liep iedere dag met een appel of peer door de tuin te struinen door zijn eigen bos (vier bomen naast elkaar). Een klein stukje is over voor een moestuintje. 

Afgelopen week zijn we begonnen met het verzetten van planten, het plaatsen van een schapenhek om de moestuin heen en zijn de eerste nieuwe plantjes geplaatst. Biologische knoflook gekregen van een vriendin. Zomerframboos, gekocht bij een super gezellige intratuin met speelklimklauterruimte voor kinderen. Gisteren de eerste zaden in 'de regels' gezaaid met de kleine mannen. Uiteraard houden ze geen rekening met afstanden en worden zaden met hartelust verspreid. Zo gezellig! Ook de minimoestuitntjes zijn zeer welkom, want alles wat groeit is leuk! 

Waarom ik dit doe en wil? Als biologe hoop ik mijn kinderen te laten zien waar eten vandaan komt. Onze kinderen lusten hierdoor ook eigenlijk alles. door biologisch te telen weet ik wat er met ons voedsel is gebeurd. Kinderen vinden het super leuk om samen te werken in de tuin en uiteraard sneuvelen hierdoor wel eens plantjes, maar daar leren ze weer van. In de winter eten we gewoon uit de supermarkt. Ook lekker makkelijk. 

Probeer het maar eens! Echt een aanrader! 

7 jaar geleden

!!!! ????

7 jaar geleden

En bedankt natuurlijk????

7 jaar geleden

Ahhh.....mijn vingers zijn meestal zwart na het tuinieren, daarmee lukt het ook ???? Maar gelukkig heeft iedereen weer andere specialiteiten!

7 jaar geleden

Dank! Hij ziet er nog een beetje suf uit zonder groen, maar met het week van afgelopen weekend is het vast snel groen!