{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moedermafia

Ik wist dat het bestond maar ik wist niet dat het zoveel met me zou doen.

Afbeelding blog 'Moedermafia' Achtergrond blur afbeelding

Het is vrijdag 9 oktober, we vieren de verjaardag van Jin, hij word maandag 12 oktober 2 jaar en ik net als ieder ander moeder heb mezelf onwijs uitgeloofd om dit hem naar zijn zin te maken.

Ik zocht op Pinterest naar een leuke taart, het moest een Peppa Pig taart worden hadden we besloten. Jin is dol op Peppa en staat er mee op en gaat er mee naar bed.

Eenmaal de taart opgehaald maakte ik hier een trots filmpje van, want iedereen mocht en moest die zo onwijs gave taart zien.

Ik plaatste deze dan ook in mijn instagram story's omdat hem te leuk vond om niet te delen met mijn lieve trouwe volgers. Ik legde na deze post mijn telefoon ook weg, het was 15.00u en vanaf dan zou de visite komen. We hielden het klein i.v.m. Corona maar dat mocht de pret niet drukken.

Inmiddels was het 19.00 de meeste visite was weg dus ik pakte mijn telefoon er bij. Ik had veel berichtjes in mijn DM ontvangen waarvan 99% positief was. Toch was er een die mij raakte, en diep. De persoon in kwestie vond het echter absurd dat ik een roze taart had besteld voor mijn zoon, roze is voor meisjes. Sorry maar dit doe je niet voor een jongen. 

Ik heb alleen geantwoord met: we kunnen een varkentje moeilijk een andere kleur maken en legde hierbij mijn telefoon ook gelijk opzij.

Toen de visite weg was brak ik. Ik begon te twijfelen aan mezelf. Hadden we de taart dan echt te roze gemaakt voor een jongen? Zou hij hier op terugvallen als hij 18 is? Zijn er meer die zo denken maar die het niet uit hebben durven spreken? Zoveel vragen, zoveel twijfels. Om dan nog maar te zwijgen over hoe graag hij met poppen speelt en met buggy's in de weer sleept.

Ik besloot daarom ook het berichtje anoniem in mijn story's te plaatsten en mijn inbox is na dat berichtje nog nooit zo ontploft geweest, lieve allemaal. Dank daarvoor, dit heeft me zo onwijs goed gedaan (en nog). 

De persoon in kwestie heeft uiteindelijk haar excuus aangeboden en dit vond ik heel erg fijn, ze zei dan ook, misschien ben ik wel ouderwets maar jongens en roze, daar krijg ik een error van.

Waarom ik dit verhaal met jullie deel? Omdat ik weet dat er meerdere moeders zijn die onzeker worden van bepaald commentaar via social media. En ja, het hoort er nou eenmaal bij, maar soms komt het recht in je hart binnen en moet het daar ook weer vanaf.

Lieve Jin, ik hoop dat je genoten hebt van jou onwijs gave Peppa Pig taart, wij vonden hem allemaal heerlijk.Afbeelding blog 'Moedermafia'

De prachtige Peppa Pig taart en cupcakes!

Afbeelding blog 'Moedermafia'

De heerlijke cakejes

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je