Snap
  • Kind
  • Verjaardag
  • taart
  • jammer
  • instagram
  • moedermafia

Moedermafia

Ik wist dat het bestond maar ik wist niet dat het zoveel met me zou doen.

Het is vrijdag 9 oktober, we vieren de verjaardag van Jin, hij word maandag 12 oktober 2 jaar en ik net als ieder ander moeder heb mezelf onwijs uitgeloofd om dit hem naar zijn zin te maken.

Ik zocht op Pinterest naar een leuke taart, het moest een Peppa Pig taart worden hadden we besloten. Jin is dol op Peppa en staat er mee op en gaat er mee naar bed.

Eenmaal de taart opgehaald maakte ik hier een trots filmpje van, want iedereen mocht en moest die zo onwijs gave taart zien.

Ik plaatste deze dan ook in mijn instagram story's omdat hem te leuk vond om niet te delen met mijn lieve trouwe volgers. Ik legde na deze post mijn telefoon ook weg, het was 15.00u en vanaf dan zou de visite komen. We hielden het klein i.v.m. Corona maar dat mocht de pret niet drukken.

Inmiddels was het 19.00 de meeste visite was weg dus ik pakte mijn telefoon er bij. Ik had veel berichtjes in mijn DM ontvangen waarvan 99% positief was. Toch was er een die mij raakte, en diep. De persoon in kwestie vond het echter absurd dat ik een roze taart had besteld voor mijn zoon, roze is voor meisjes. Sorry maar dit doe je niet voor een jongen. 

Ik heb alleen geantwoord met: we kunnen een varkentje moeilijk een andere kleur maken en legde hierbij mijn telefoon ook gelijk opzij.

Toen de visite weg was brak ik. Ik begon te twijfelen aan mezelf. Hadden we de taart dan echt te roze gemaakt voor een jongen? Zou hij hier op terugvallen als hij 18 is? Zijn er meer die zo denken maar die het niet uit hebben durven spreken? Zoveel vragen, zoveel twijfels. Om dan nog maar te zwijgen over hoe graag hij met poppen speelt en met buggy's in de weer sleept.

Ik besloot daarom ook het berichtje anoniem in mijn story's te plaatsten en mijn inbox is na dat berichtje nog nooit zo ontploft geweest, lieve allemaal. Dank daarvoor, dit heeft me zo onwijs goed gedaan (en nog). 

De persoon in kwestie heeft uiteindelijk haar excuus aangeboden en dit vond ik heel erg fijn, ze zei dan ook, misschien ben ik wel ouderwets maar jongens en roze, daar krijg ik een error van.

Waarom ik dit verhaal met jullie deel? Omdat ik weet dat er meerdere moeders zijn die onzeker worden van bepaald commentaar via social media. En ja, het hoort er nou eenmaal bij, maar soms komt het recht in je hart binnen en moet het daar ook weer vanaf.

Lieve Jin, ik hoop dat je genoten hebt van jou onwijs gave Peppa Pig taart, wij vonden hem allemaal heerlijk.

Snap
Snap
3 jaar geleden

Ik heb een buurjongetje die graag een prinsessenjurk draagt en een neefje die vroeger gek was op “meisjesdingen”. Hoeveel commentaar daar niet op is geweest, dat wil je niet weten. Ik vind het juist geweldig dat kinderen zo goed weten wat ze willen en als ouder zou ik dat alleen maar stimuleren. Mijn zoon kreeg toen hij een jaar of 7 was ook commentaar over zijn roze polo die hij aanhad, waarop hij antwoordde: je hebt jongensroze en meisjesroze. Nou uitgepraat dus. Ik vind de taart in ieder geval prachtig en je zoon vond dat vast ook.

3 jaar geleden

Ik begrijp je wel, mijn zoon zijn lievelingskleur is roze, maar er worden door de buitenwereld echt onderscheid gemaakt in jongens en meisjes dingen, een roze trui is nog oké voor een jongen, maar roze crocs krijgt hij echt opmerkingen. En dan hoor ik de frustratie van hem maar een jongen die van roze houdt wat is daar mis mee. En zo is het ook en toch vind ik het als ouder soms moeilijk, hij is er dolgelukkig mee, maar soms wil je ook beschermen tegen kwetsende opmerkingen. Wat mij betreft geldt lekker belangrijk zolang het kind er blij mee is, maar er zijn veel mensen die niet zo ruimdenkend zijn.

3 jaar geleden

Niks mis mee! Als het kind van Peppa Pig houdt, krijgt het kind toch een Peppa Pig taart! En varkentjes zijn idd roze. Peppa is roze, George is roze, papa, mama, opa en oma ook. En als hij met poppen speelt, nou en? Heeft mijn zoontje ook gedaan. En nu speelt hij stoere computerspelletjes en wil hij Iron Man of Spider Man zijn. En als hij Doornroosje of Elsa had willen zijn, was het ook prima geweest. Belangrijkste is een happy kind die geniet van zijn tweede verjaardag en dat is volgens mij prima gelukt! 😘

3 jaar geleden

Ehm... die taart is helemaal niet roze. Het is een heel leuke taart. En al was de taart roze met glitters geweest, omdat dat bij je kindje past, was het ook perfect geweest.