{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder die 4 miskramen heeft gehad, zamelt geld in om het leven van haar zieke dochter (2) te redden

Het meisje heeft leukemie en moet een levensreddende operatie ondergaan, die het gezin zelf moet financieren.

Afbeelding blog 'Moeder die 4 miskramen heeft gehad, zamelt geld in om het leven van haar zieke dochter (2) te redden'

Een gezin uit Norwood in Zuid-London probeert wanhopig geld in te zamelen voor een levensreddende behandeling voor hun dochter Esme Handley (2). Het meisje heeft leukemie en moet een tweede stamceltransplantatie ondergaan, dat kost zo'n £500.000. 

Zelf financieren

De ouders van het meisje, Will Handley en zijn vrouw Rebecca, worden gedwongen om de stamceltransplantatie zelf te financieren nadat de NHS (het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk) hen liet weten dat ze moesten wachten. De peuter kreeg in september een transplantatie en volgens de regels van de NHS kan ze pas na 12 maanden een nieuwe krijgen. Maar die tijd is er niet, vanwege de agressieve aard van de ziekte. 

Acute myeloïde leukemie

De familie ontdekte dat Esme acute myeloïde leukemie had met een hoog risico, toen ze afgelopen juni op vakantie waren in Griekenland. Ze onderging drie rondes intensieve chemotherapie toen ze weer in het Verenigd Koninkrijk was. Vervolgens kreeg ze een stamceltransplantatie. 

Vanwege de agressieve aard van haar ziekte, heeft Esme gewoon niet zo lang

In april kregen de Handley's slecht nieuws, toen hen werd verteld dat de leukemie was teruggekeerd naar het beenmerg van Esme. Vader Will vertelt dat hij begrijpt dat ze zich aan de regels moeten houden en dat er niet meteen een tweede transplantatie uitgevoerd kan worden. Hij hoopt dat mensen zullen doneren aan Esme's GoFundMe-pagina, zodat ze de dringende behandeling alsnog kan ondergaan. "Vanwege de agressieve aard van haar ziekte, heeft Esme gewoon niet zo lang".

Vier miskramen

Het echtpaar laat weten wanhopig te zijn om het leven van Esme te redden: "Ze is ons enige kind. Rebecca heeft vier miskramen gehad om Esme ter wereld te brengen". Daarnaast overleed ze bijna tijdens de bevalling van haar dochter. "Laat mijn vijfde baby niet doodgaan", zegt ze. 

De teller van de crowdfunding staat momenteel op £102.000.

Bron: Daily Mail

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je