{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moe van de Wedstrijd

Waarom moet opgroeien toch een wedstrijd zijn? Ik doe er niet meer aan mee.

Afbeelding blog 'Moe van de Wedstrijd'
Vorige week kwam een buurkind naar me toe; “Mijn broertje van drie kan al zonder zijwieltjes fietsen. Kinderen van bijna vijf” (wijzend op Casper) “moeten dat ook al kunnen.” (zeggen mijn pappa en mamma) Echt, ik kon wel ontploffen. Ik wilde roepen; “Leuk dat je broertje kan fietsen kerel, maar jammer dat hij nog niet kan praten, jammer dat hij bijt en andere kinderen slaat. Jammer, dat jullie allebei respectloze wezens zijn, maar eerlijk gezegd verbaasd het me helemaal niets.. gezien jullie ouders.” Maar dat deed ik natuurlijk niet. Nee, Casper fietst nog niet zonder zijwieltjes. Hij durft dat nog niet. Nee, hij heeft zijn A, B en C diploma nog niet, zijn eerste zwemles staat pas gepland in november. En nee, Casper zit nog niet in groep twee dit jaar, want hij blijft nog een jaartje langer in groep één. Waarom? Omdat zowel ik als zijn juf denken dat dat beter voor hem is. Omdat ik denk dat hij beter een van de oudsten dan een van de jongsten kan zijn in de klas. Omdat ik er geen zin in heb als hij dadelijk geen zin meer heeft in school omdat hij enkel dingen moet doen waar hij nog niet aan toe is of waar hij nog geen zin in heeft. Naast de kinderen in de buurt zijn er natuurlijk ook de (achter) neefjes en nichtjes waar om de een of andere reden blijkbaar mee geconcurreerd moet worden. Ze zijn allemaal eerder zindelijk, praten eerder, luisteren beter, kunnen zwemmen, fietsen, essay’s schrijven, salto’s en zijn topscorders bij de voetbalclub. Wat vreselijk irritant. Laat iedereen gewoon lekker zijn eigen ding doen op zijn eigen tempo. Sinds wanneer is het een wedstrijd om op te groeien en alles onder de knie te hebben? Je kunt toch maar één keer kind zijn? Laat ze er lekker van genieten want er staat nog een heel volwassen leven te wachten waarin alles moet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je