Snap
  • Kind

moe?

Mijn oudste zoon is 3 jaar maar denkt dat hij al de hele wereld aan kan. Super schattig, en ontzettend aandoenlijk. Hij voelt zich een super grote broer en kan uiteraard alles al zelf ;-) 

Maar wat zou het toch fijn zijn als hij lekker zou gaan slapen als je hem in bed legt. Begrijp mij goed ik  "zeur" echt niet want hij is altijd een goede slaper geweest en als hij eenmaal slaapt is hij dat nog. Maar as we speak ben ik al ruim een uur bezig om hem te laten slapen. Hij zit echt in de overgangsfase, 's middags niet meer willen slapen maar dan om 5 uur instorten van moeheid, niet meer willen eten en het gevolg is een groot drama. Of wel tussen de middag slapen, ik leg hem om 1 uur in bed, maar valt pas om 2 uur in slaap, nadat ik hem honderd keer terug in bed leg. En vervolgens wel na anderhalf uur wakker maar omdat hij anders 's avonds niet meer slaapt. En hij ook niet meer te genieten is omdat hij wakker is gemaakt. 

Ach ja ik weet dat wanneer je er midden in zit de tijd eeuwig duurt, en dat je daarna ineens denkt; hé het is weer over, eigenlijk viel het best wel mee. 

Mochten jullie nog tips hebben, dan houd ik mij zeker aanbevolen :-)

 

 

11 jaar geleden

Heel herkenbaar! Abby wil absoluut niet meer slapen in bed smiddags maar idd tegen 4 a 5 begint ze te hangen en zich zelf lastig te zijn. tot als gevolg slecht eten, behalve met de erg lekkere dingen pizza,pannenkoeken,frietjes,maceroni dan eet ze toch een klein beetje. en savonds tegen half 7 / 7 uur naar bed, eerst een schreeuw festijn en dan eindelijk slaapt ze snachts weer wakker tegen een uur of 3 ruim een uur en hallllo mama om 7 uur sochtends. helaas geen tips nog. zover helpt hier nog niets

11 jaar geleden

Deze fase heb ik bij mijn jongste niet zo lang geleden ook gehad ( ze is net 4 ). Misschien hem niet meer in bed leggen, maar de tijd van de 'dip' even op de bank zetten met een filmpje of samen boekjes lezen?Dan eten / in bad en dan rond half 7/ 7 uur naar bed? Succes!