{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mini make-over

Slaapkamer Ted

Afbeelding blog 'Mini make-over '

Zoals je misschien al wel weet, is er een baby op komst! En wat brengt dat met zich mee? Juist ja, nesteldrang, ofwel, veranderdrang. Het begon al vroeg deze zwangerschap; zakken met kleding, speelgoed en overige prullaria zijn naar de kringloop gegaan. Uit praktische overweging, de zolder moet immers opgeruimd worden omdat Mats daar gaat slapen, maar ook de hormonen speelden hierin een rol. I'm sure. 

Mats een nieuwe kamer, de baby straks een eigen kamertje, dan kan jij wel raden wat onze lieve Ted daarvan dacht. Ja, die wilde ook wel een andere kamer. Gelukkig heeft Ted een moeder die van veranderen houdt, maar dat voor haar gevoel al veel te lang niet op de kamertjes had gedaan, en kreeg meteen z'n zin. Samen met vaderlief sprak ik een budget af waarmee ik alle, ja dus ook onze, slaapkamers naar m'n zin kan maken. Voor onze eigen slaapkamer shopte ik in eigen huis, kocht ik een nieuw dekbedovertrek en een tweetal velvet plantenmandjes. Klaar is Klara. 

Ted z'n kamer verdiende iets meer aandacht, maar ook hieraan wilde ik niet veel uitgeven, voor Mats en de baby mag ik immers een compleet nieuwe slaapkamer inrichten. Dat gaat iets meer geld kosten! Dus, hoe kon ik met een kleine ingreep toch een heel andere sfeer creëren? Door de eyecatcher van het kamertje een andere kleur te geven. 

Vier jaar geleden maakte Maarten deze kast zelf in opdracht van mij, hihi, geïnspireerd door een shop waarvan ik de naam niet meer weet, welke dit soort kasten verkocht. Vier jaar lang is de kast knalgroen geweest, maar de kleur stond me nu niet meer aan. Een warme sfeer kon ik er niet mee creëren, zelfs i.c.m. het mooie behang, kreeg ik het niet meer naar mijn zin. De kast moest en zou een ander kleurtje krijgen. Maarten heeft me heel duidelijk gezegd dat hij dit niet ging doen, want hij heeft er al uren werk inzitten en is er na vier jaar nog steeds klaar mee, haha. Dus je begrijpt, daar was een taak voor mij weggelegd. En toen de kat van huis was (lees: Maarten op wintersport was), danste ik met de kwast in het rond. 

Het leek wel oranje!! O, de eerste verfstreken waren best spannend, maar ik had er vertrouwen in, want m'n hart maakte een sprongetje bij het kiezen van deze kleur. De jongens hebben me goed geholpen, zij rolden de eerste lagen verf er op, terwijl ik de driehoekjes schilderde en ik zorgde voor een iets nettere afwerking. Na drie lagen was het resultaat super! Helemaal zoals ik in gedachten had. En zie de kast eens shinen. Een warme kleur vult nu de kamer. Samen met een vloerkleedje, een paar rieten items en een plant die we ergens uit huis hebben geplukt, ademt het een heel andere sfeer. Gezellig. Warm. Jungleroom. En met een relatief kleine ingreep, is een mooie nieuwe kamer voor Ted geboren. 

Afbeelding blog 'Mini make-over '

Voor en na

Afbeelding blog 'Mini make-over '

Een kleedje en wat rieten accessoires

Afbeelding blog 'Mini make-over '

Een warme kleur vult nu de kamer.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je