{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn zoontje is ongelukkig...

Een ontdekking die ik niet voor ogen zag. Wat is dit even schrikken zeg...

Afbeelding blog 'Mijn zoontje is ongelukkig...'

Mijn zoontje is 7 jaar oud. Een vrolijk jongetje die zich altijd bekommert om andere. Hij doet het goed op school en verbaast ons elke keer weer met zijn intelligentie. Hij leert veel, snel en makkelijk. Hij heeft altijd wel voorop gelopen vergeleken zijn klas genoten. Dat is toch iets om trots op te zijn. Joris heeft veel vrienden op school, en bij de dansschool waar hij 1 keer per week danst. Niets om zorgen over te maken dus.

Joris is afgelopen weekend bij zijn opa en oma gaan logeren. Mijn vriend en ik hadden dus lekker even een weekendje voor ons zelf. Zondagmiddag besloot ik om even een grote slaapkamer-schoonmaak te houden. Beddengoed verschonen, afstoffen etc. Ook Joris zijn kamer kreeg een behandeling. Toen ik zijn kussen hoes eraf wilde halen zag ik zijn dagboekje liggen. Hij heeft die ongeveer 3 jaar geleden gekregen, en deed er allang niks meer mee dacht ik. Ik plaatse hem netjes op zijn nachtkastje en ging verder met zijn bed. 

Toen ik klaar was met zijn hele kamertje was ik toch wel benieuwd wat hij allemaal in zijn dagboek zou schrijven. Je wilt natuurlijk altijd weten wat er in zo'n klein koppie afspeelt. "Het zal vast niet erg zijn als ik een bladzijde lees," dacht ik. Ik ging op zijn bedje zitten en opende met het sleuteltje het slot. 'Lief dagboek, vandaag voelde ik me helemaal niet blij' was de eerste zin die ik las. Die altijd vrolijke jongen was niet blij?! Ik was geschrokt. 'Ik wil geen jongen zijn, ik wil ook jurkjes dragen en met poppen spelen.' 

Mijn zoon voelt zich ongelukkig omdat hij niet is wie hij wilt zijn. Arm kind.. Ik heb niks doorgehad van zijn verdriet. In de speelgoedwinkel rende hij wel als eerst naar de barbies, en voor zijn verjaardag vroeg hij 'jongensjurken', zoals hij het noemde. Ik zocht er niks achter, en vond het totaal geen probleem als hij thuis tijdens zijn verkleed spelletjes een jurk aan had. En dansen heb ik hem ook nooit verboden, als hij dat leuk vindt moet hij dat doen! Ik heb er alleen niets achter gezocht. 

Vanmiddag komt Joris thuis van zijn logeerweekendje. Ik weet niet zo goed hoe ik dit nu moet aanpakken. Ik ga het hier vanavond eerst met mijn vriend over hebben. Ik wil niet dat Joris nog langer ongelukkig is, we moeten hier een oplossing voor zoeken...

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je