Snap
  • Kind

Mijn zoontje heeft liever papa!

Hier even een "ik moet m'n ei kwijt" blog. Mijn zoontje is nu anderhalf, echt een schat van een ventje en altijd superlief en vrolijk. Maar 1 ding vind ik vreselijk. Het klinkt keihard maar ik vind het echt niet leuk. Mijn zoontje heeft liever z'n papa!

Hallo Dames,

Hier even een "ik moet m'n ei kwijt" blog. Mijn zoontje is nu anderhalf, echt een schat van een ventje en altijd superlief en vrolijk. Maar 1 ding vind ik vreselijk. Het klinkt keihard maar ik vind het echt niet leuk. Mijn zoontje heeft liever z'n papa!

Als we met z'n 2'tjes thuis zijn, komt hij de hele dag bij me knuffelen, kusjes geven en samen spelen. Maar zodra papa thuis is is het over. Dan besta ik niet meer, ik mag hem niet op bed brengen, niet op tillen, niet met hem spelen en niet meer bij hem in de buurt komen. Alleen papa is dan nog goed...

Dan zou je denken dat is logisch, want hij heeft z'n vader de hele dag niet gezien.... maar zelf werk ik ook 3 dagen en mijn man heeft 1 dag in de week papadag. En als hij dan de hele dag thuis is geweest en ik kom terug van m'n werk is m'n zoontje eerst blij dat ik er weer ben. Dan geeft hij me een kus. en dan is het weer papa papa papa.

Ik snap werkelijk niet wat ik verkeerd doe.. ik ben helemaal geen strenge mama.. Ik heb nog nooit mijn stem tegen hem verheven.. mijn man en ik hebben ook gewoon een goede relatie, ik doe regelmatig leuke dingen met hem. (sterker nog, ik ga altijd met hem leuke dingen doen en mijn man eigenlijk nooit, alleen als we als gezin weggaan.)

Sommige kindjes hebben nou eenmaal liever mama en andere kindjes liever papa.... Toch is het heel frustrerend. Al m'n vriendinnen met kinderen vertellen dat hun kindjes toch echt 't liefst mama hebben..

Het is ook niet zo dat m'n zoontje moet kiezen tussen papa en mama ofzo.. ik zou gewoon willen dat hij ons even lief vindt. Is het heel slecht dat ik zo jaloers ben en het zo vervelend vind? Ben ik hier de enige in? :S

11 jaar geleden

Mijn zoon heeft ook voorkeur voor papa gehad rond die leeftijd. Gaat vanzelf over hoor, hij is nu drie. Mijn dochter heeft het (nog) niet. Ieder kind is daarin anders. Gewoon lekker laten gaan, dan komt hij vanzelf weer bij jou. Probeer het positief te zien, beetje meer tijd voor jezelf :-).

11 jaar geleden

hoe gaat papa hiermee om als jullie beiden thuis zijn en jij met zoonlief iets wil doen (maakt niet uit wat al is het samen drinken of spelen) en hij naar papa wil? geloof dat het ook zo zn periodes heeft, dat hij nu ff papa-favorite is en dat over een tijdje ineens omslaat naar mama? kan het best begrijpen hoor dat je dit niet leuk vindt. het is natuurlijk niet zo dat hij jou niet lief vindt, hij kan zn rust/spelen nu even beter bij papa vinden. Ik weet niet zo goed hoe je dit wat kunt minderen/omdraaien, ik denk hoe harder jij wil hij harder niet wil. misschien dat als jullie beiden thuis zijn papa kan laten zien dat mama echt wel heel lief en leuk is en jouw steeds een extra knuffel kan geven en jou er een beetje meer bij kan betrekken. of het helpt weet ik niet. Is het zo dat als jij papa een kusje of knuffel geeft zoontje ertussendoor komt en dat niet pikt?? dan moet je vooral niet zijn zin geven en gewoon doorgaan met de knuffel, papa laat dan zien dat mama nu even voorgaat en lief is..lastige situatie.