{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn zoontje en de peuterspeelzaal

Afbeelding blog 'Mijn zoontje en de peuterspeelzaal'

Het is even een beetje een dilemma, nou nee na woensdag ben ik er wel over uit hoor maar het houdt me nog wel een beetje bezig. Mijn dochtertje van drie en een half gaat twee keer per week naar de peuterspeelzaal. Eigenlijk ging mijn zoontje nooit mee om haar te brengen omdat er altijd wel iemand thuis was. Maar nu breng ik haar zelf omdat ik met verlof ben en gaat hij steeds mee. Eerst drama, mijn dochter huilen omdat ze bij mij thuis wilde blijven en mijn zoontje huilen omdat ik hem niet vanaf de peuterspeelzaal mee naar huis kon krijgen. Daar sta je dan!

Hij is net twee geworden maar zodra hij merkt dat we weer naar de peuterspeelzaal gaan, pakt hij zijn rugzakje, gooit erin wat er maar voor het grijpen ligt en deze keer was het zelf zover dat hij een bekertje had meegenomen, deze netjes op het dienblad had gezet (waar alle bekers van de kindjes staan) en zijn jasjes netjes op de kapstok had gehangen. En spelen maar! 

Ik had eigenlijk gedacht dat hij wel kon beginnen als mijn dochter vier is, dat is over vier maandjes. Hij is dan nog geen 2,5. Ik dacht dan heb ik hem nog even die momentjes voor mijzelf, hij valt al zo tussen wal en schip nu er een derde op komst is. Daarnaast zijn de opvangkosten en peuterspeelzaal kosten best wel een aanslag op mijn salaris. Alleen de peuter is al 70 per kind per maand om over de opvangkosten nog maar niet te spreken.

Maar hij vindt het zo leuk! En toch "vergeet" ik steeds iedere dag om te bellen om hem op te geven. Maar dit is toch ook wel een beetje kindermishandeling vinden jullie ook niet?

Maandag meteen maar even inschrijven, na de zomervakantie mag mijn kleine mannetje (die straks natuurlijk opeens weer heeeeeel erg groot is als de baby er is) ook naar de peuterspeelzaal!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je