{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn zoons zijn voetbalgek!

Het WK voetbal is losgebarsten! De voetbalgekte mag weer beginnen. Er is VOETBAL!!

Afbeelding blog 'Mijn zoons zijn voetbalgek!' Achtergrond blur afbeelding

Het WK voetbal is losgebarsten! De voetbalgekte mag weer beginnen. Hele straten in het oranje aangekleed, vlaggen wapperen fier in de wind, Nederland is nooit zo patriottistisch als wanneer oranje mag voetballen in het WK of in het EK. Dat er in de tussentijd ook nog heel verdienstelijk wordt gehockeyd doet er voor velen helemaal niet toe, want er is VOETBAL!!!!

Nou mag ik graag meekijken naar een WK of EK voetbal hoor, maar die hele oranjegekte er omheen doet mij niet zoveel. Ik kijk de wedstrijden en als we winnen, dan juich ik mee. Als ze verliezen, baal ik wel even, maar dan ga ik weer door naar 'business as usual'.

Mijn 2 zoons laten de laatste maanden al een, steeds groter wordende, interesse in voetbal zien. Zo moest maxispruit een paar maanden geleden ineens meedoen met het voetbaltoernooi van zijn school en sindsdien voetbalt hij bijna elke dag op het veld naast zijn schoolplein. Minispruit wil bijna elke dag vanuit school met zijn broer in de tuin een balletje trappen. En nu het WK er is willen ze alle wedstrijden wel kijken! Maar daar heeft moeders een stokje voor gestoken! Ik was toch echt niet van plan om gedurende 4 weken elke dag voetbal te gaan kijken! Wat kan mij het nou schelen wat landen als Ivoorkust, Japan of Ecuador doen in het WK? Voor wie moet ik dan juichen? Mooi niet!

Deze moeder doet gewoon alsof het wereldkampioenschap voetbal niet bestaat, totdat Nederland aan de beurt is. Afgelopen vrijdag was de eerste wedstrijd van Nederland, pas om 21:00! Ik dacht dus, ach, ze mogen kijken en dan valt de jongste vast wel in slaap op de bank ... niet dus! Minispruit heeft van begin tot eind de hele wedstrijd gevolgd. Alleen in het laatste kwartier werd hij wel erg moe, maar toegeven? Mooi niet! Meneer bleef wakker!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je