{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn zoon is enig kind en nee hij is niet zielig

Afbeelding blog 'Mijn zoon is enig kind en nee hij is niet zielig'

Ik val maar direct met de deur in huis± mijn zoon is een enig kind en hij is niet zielig.

Hoe vaak ik dat al niet heb gehoord. Levi zou een broertje of zusje missen, veel te snel volwassen worden, verwend zijn en egoïstisch. Nou ik kan je vertellen, dat valt allemaal reuze mee.

Helaas heb je het in het leven niet altijd voor het zeggen. Levi zijn vader en ik zijn al lang uit elkaar en helaas heb ik daarna niet meer een blijvende nieuwe liefde gevonden. Levi en ik zijn dus met z´n twee. En dat is reuze gezellig.

Levi is een spontaan en sociaal mannetje die heel veel vriendjes heeft. Uit school gaat hij altijd bij iemand spelen of er komt iemand bij ons spelen. Tuurlijk trekt hij veel met mij op, maar de ´volwassen gespreksonderwerpen´bewaar ik toch echt wel voor mijn vriendinnen en bespreek ik niet met mijn zoon. Ik heb het geluk dat ik heel veel vrienden heb met heel veel kinderen, dus wat daat aangaat zijn er altijd vriendjes en vriendinnetjes voor Levi.

Verwend, ja ik hoef mijn geld maar aan 1 kind uit te geven en toevallig is fashion mijn hobby. Dus ja Levi krijgt wel eens een dure trui of coole sneakers. Maakt dat hem verwend? Ik vind van niet. Ik doe 1 x in de week vrijwilligerswerk en neem hem dan vaak mee. Voor Sinterklaas wordt hij bedolven on de de cadeaus. Dus ik vind serieus dat mijn zoon niet erg verwend is, niet meer verwend is dan kinderen mét een broertje of zusje in ieder geval.

Nu hij wat ouder wordt, stelt Levi zo nu en dan best wel eens vragen over de scheiding van zijn ouders. Logisch dat hij daar meer over na gaat denken nu hij ouder wordt. Ik geloof niet dat hij zichzelf zielig vindt. En misschien baalt hij heus wel dat hij geen broertje of zusje heeft, maar ook ik baalde vroeger wel eens van mijn zus die mij altijd aan het plagen was. Dus tja, wat is beter.

Hoe dan ook, ik denk serieus niet dat Levi zich heel ongelukkig voelt als enig kind. Zijn er nog meer ouders die bewust of onbewust hebben gekozen voor 1 kindje en er ook wel eens moe van worden dat mensen direct allerlei labeltjes plakken op hun enig kind?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Mama, #kind, #enig

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je