Snap
  • Kind
  • Mama
  • kind
  • enig

Mijn zoon is enig kind en nee hij is niet zielig

6 jaar geleden

Hier ook maar 1 kindje. Hij is nu 1,5 jaar oud en voor ons was het gevoel vanaf zijn geboorte al dat het zo goed is. Er zal zeer waarschijnlijk geen broertje of zusje komen en daar kiezen wij bewust voor. Verwend... nee zeker niet. Hij krijgt net zo goed op zijn donder als hij iets doet wat niet mag. En krijgt geen extra kadootjes of dure kleding. Gewoonweg omdat ik dat zonde vind voor die korte tijd dat ze het dragen. Dus de meeste kleding is 2e hands. En ja, hij krijgt ook veel liefde, knuffels en kusjes. Maar vast niet meer als wanneer je meer kinderen hebt. Het is helaas jammer dat we in een maatschappij wonen waar mensen nog niet gewend zijn aan gezinnen met 1 kind en ze daarop ongevraagd en soms ongenuanceerd hun mening opdragen aan je.

6 jaar geleden

Het heeft allebei voor en nadelen, maar dat zijn dingen die vooral in ons hoofd spelen. Je kind weer niet beter, soms mist hij misschien een broertje/zusje maar hij weet ook niet hoe dat dan is. En als hij wel een broertje/zusje heeft dan zouden ze ook hun eigen vriendjes, hobby’s, sport enz. hebben. En kinderen met broertjes/zusjes kunnen ook irritant/verwent of eenzaam zijn.

6 jaar geleden

Ik heb 3 kinderen, maar ik vind dit zo slecht. Wat maakt het nou uit of je 1 kind hebt of 5? Als het goed is voed je ze altijd op jouw manier zo liefdevol mogelijk op. Ik geloof niet dat ze hier minder krijgen (in spullen of aandacht of whatever), dan wanneer ik er maar 1 zou hebben. En broertjes zusjes missen? Kom op zeg, er zijn, zoals bij jou, altijd nog vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en buurtkinderen. Lekker je schouders ophalen hoor. Ik geloof niet dat die kleine van je iets te kort komt.

6 jaar geleden

Ik ben ook een mama van 1 kind. Helaas niet bewust gekozen, maar zeker niet minder blij met mijn enige dochter. Zij is niet verwend, maar wel zeer geliefd. Ze krijgt misschien iets meer dan wanneer ze een broertje of zusje zou hebben, maar ze weet ook dat ze niet alles kan krijgen/kopen. er moet voor gewerkt worden. Ze zoekt samen met mij haar speelgoed uit zodat we dat kunnen geven aan kindjes die niet zoveel hebben. Andere hebben al snel een oordeel klaar en kennen de situatie soms niet eens. Ze wordt wel verwend met liefde :)