{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn stoere judoka!

Afbeelding blog 'Mijn stoere judoka!' Achtergrond blur afbeelding

Mijn oudste zoon doet sinds ruim een jaar aan judo. In het begin vond hij er eigenlijk niet zo veel aan. Mijn zoon heeft namelijk een heel slim koppie en is er aan gewend geraakt dat hij alles (op school in ieder geval) in 1 keer goed kan. Dat was zo bij leren lezen, dat was zo bij leren rekenen, dat was eigenlijk bij alle leerdingen zo, maar judo moet je niet alleen leren begrijpen, dat moet je ook doen!

Maar goed, ik vond dat hij het in ieder geval een jaar moest proberen. Ik weet het, dat is best lang, maar ik ken mijn zoon, hij moet even doorkrijgen dat hij iets heus wel kan leren, ook al duurt het wat langer dan hij gewend is. En ik vind sport gewoon belangrijk voor kinderen. Maar nu vindt hij het super! Okee, toegegeven, hij moppert soms nog steeds dat hij er moe van wordt, maar hij vindt toch wel heel stoer dat hij er steeds beter in wordt! Laatst is hij tijdens een wedstrijdje zelfs eerste geworden en dat gaf hem een enorme boost om door te gaan.

Even een kleine uitleg, bij judo is het zo dat je begint met een witte band. Dan kun je aan die witte band een gele slip halen, dan oranje, dan groen, dan blauw, dan bruin en dan ga je naar de volgende band: geel. Daaraan kun je dan weer een oranje slip halen, dan groen, dan blauw, dan bruin en dan door naar de oranje band, enzovoorts.

Bij zijn eerste examen haalde mijn zoon zijn gele slip, bij het 2e examen sloeg hij de oranje slip over en kreeg de groene slip. Vorige week had hij zijn 3e examen, toen sloeg hij de blauwe slip over en heeft de bruine slip aan zijn witte band gekregen. Wat was hij trots op zichzelf! Hij is nu al aan het plannen dat hij bij een volgend examen weer een slip wil overslaan en dan dus een gele band met oranje slip krijgt.

Wat is het fijn om te zien dat ons mannetje, die altijd alles met hoofd doet, nu ook iets heeft gevonden dat lichamelijk is en dat hij ook nog eens leuk vindt!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je