{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn peuter kan niet zonder middagdutje

Maar moet over een half jaar naar de kleuterschool!

Afbeelding blog 'Mijn peuter kan niet zonder middagdutje'

Cato is een slaapkopje, altijd al geweest. Als baby sliep ze binnen no time door en werd ze vaak niet voor negenen wakker. Ook nu ze een heuse peuterpuber is, is haar middagdut haar heilig. Klokslag 12 wrijft ze in haar oogjes, duikt ze welwillend haar peuterbed in en komt er vervolgens 1,5 uur later pas weer uit.

Steevast als ze in haar bedje gaat liggen zegt ze: "Mama, ik heb zoooooo'n lekker bed! En dat kan ik maar al te goed begrijpen. Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet van slapen houd. Cato heeft het niet van een vreemde. Ik, en ook mijn partner, liggen ook mat wat graag in bed. Uitslapen is voor ons geen enkel probleem en we zijn eerder avondmensen dan ochtendmensen. Als Cato 's middags in bed ligt en Bor met een beetje mazzel tegelijkertijd een dutje doet, kan ik lekker met de beentjes omhoog een boekje lezen. Even me-time! HEER-LIJK!

Afbeelding blog 'Mijn peuter kan niet zonder middagdutje'

me-time als de kinderen slapen, love it!

Maar nu komt het, Cato moet over een half jaar naar de kleuterschool en ik heb zoals je misschien al wel kon aanvoelen, tot op heden nog geen enkele moeite gedaan om Cato haar middagdutje over te laten slaan. Een half jaar, zes maanden, dat klinkt best lang, maar is natuurlijk zo voorbij. En hoe moet dan dan? Ik zie het echt niet gebeuren dat Cato binnen een half jaar opeens zonder middagslaapje kan. Ik moet duidelijk aan de bak, het arme kind kan straks moeilijk in de de poppenhoek een tukje doen. Maar hoe? Hoe ga ik dit aanpakken? Ik heb echt geen idee hoe ik het middagdutje uit het systeem van mijn dochter krijg. HELP!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je