Snap
  • Kind
  • Mama
  • middagdutje

Mijn peuter kan niet zonder middagdutje

Maar moet over een half jaar naar de kleuterschool!
Snap
6 jaar geleden

Als ze de slaap nodig heeft, laat haar dan ook gewoon slapen! Ze is nog niet leerplichtig. Toen onze dochter naar groep 1 ging heb ik haar bijna het hele schooljaar om 12 uur opgehaald van school. Zo nu en dan probeerde ik het om haar in de middag op school te houden maar 9 van de 10x werd ik gebeld door juf dat ze op haar stoeltje, in de poppenhoek, tijdens het knutselen aan het knikkebollen was... Mijn dochter had een hele fijne juf die daar begrip voor had, en het geen enkel probleem vond. Ik zou het gewoon gelijk aan gaan geven in een gesprekje op school.

6 jaar geleden

De kinderen krijgen eerst wen dagen. Dit hadden wij. 2 dag delen naar school toe. Een ochtend en een middag. Dus rustig opbouwen en dan werken naar hele dagen toe. In de middag kunnen ze dan gewoon hun middag slaapje doen. Onze jongste heeft het hier in wat zwaarder gehad. Mijn moeder stopte met oppassen. Dus naar bso in de ochtend en middag en hele dagen school na 3 weken wennen. Als we nu thuis komen van bso komt het dus met regelmaat voor dat hij op de bank in slaap valt. Hij mag van mij dan wel eventjes slapen tot het eten klaar is. En met 4 jaar en ook met 5 mag je ze wel af en toe een dagje thuis houden als ze heel erg moe zijn. Maak je er dus al te druk om. Het komt vanzelf wel goed. Succes straks met de eerste dag school

6 jaar geleden

Hier hetzelfde met mijn dochter. Word in januari 4 en heeft haar middagslaap nog hard nodig. Heb me er heel druk overgemaakt en geprobeerd af te bouwen maar dat was geen succes. Laatste maanden worden de slaapjes wel korter. Als ze naar school gaat zien we wel hoe ze het volhoud. Desnoods dagje extra thuis als het nodig is.

6 jaar geleden

Ik zou me er niet teveel zorgen om maken, anderhalf uur is ook niet zo heel lang en je zou dat ook kunnen opvangen door haar tegen die tijd s avonds een uurtje eerder naar bed te doen. Mijn oudste dochter sliep met 3,5 jaar vaak nog 3-3,5 uur in de middag, en de nachten dan gewoon nog 12 uur. Ze word volgende week 4 en slaapt nu nog vaak een uurtje. Dus dat is al een gigantisch verschil in een half jaar. We zien wel hoe het gaat als ze zo volle dagen naar school moet. Alle kinderen zijn moe de eerste weken, en daar zal onze dochter geen uitzondering op zijn. Woensdag, zaterdag en zondag kan ze een middagsslaapje doen en de andere dagen kan ze eerder naar bed. Pas als dat niet genoeg blijkt ga ik nadenken over de middagen thuis houden.