{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn petekind is jarig

Downsyndroom

Afbeelding blog 'Mijn petekind is jarig' Achtergrond blur afbeelding

Hiep hiep hoera! Mijn petekind is 14 jaar! Op deze dag denk ik altijd terug aan alle leuke herinneringen die ik met haar heb mogen mee maken. 11 Jaar geleden werden haar moeder en ik vriendinnen en wat een zegen is haar dochter voor mijn leven geweest (en nog steeds)! Er stak een heel klein koppie met fel blauwe ogen uit de deur opening en de grootste glimlach op haar gezicht als ik op visite kwam. Tata!! Zoals ze mij toen noemde. Onze liefde en vriendschap groeide snel, ze kwam elke maand bij mij logeren en wat heb ik van haar genoten. Ik was toen al jaren in therapie voor mijn depressie maar zij was mijn lichtpunt in mijn leven. Ik hield van haar alsof ze mijn eigen kind was. Gezellig tutten, samen op stap, naar het strand, ik nam haar mee naar verjaardagen, we sliepen bij mijn moeder, die het ook altijd gezellig vond als ze kwam, picknicken, shoppen en op visite bij anderen..alles deed ik met haar en oh oh oh wat heb ik met haar gelachen. 

Het feit dat ze het syndroom van Down heeft,heeft mij vooral veel geleerd en liefde gegeven. Een band met elkaar opbouwen,haar begrijpen en verstaan,is voor haar ook heel belangrijk. Voor mij is ze gewoon mijn petekind,zoals haar broertjes,mijn zoon en de rest van familie en vrienden haar zien. Nu is ze een grote jongedame,ze gaat sinds een jaar naar het voortgezet onderwijs en wat is de tijd voorbij gevlogen. Alleen maar lief en ondeugend is ze allang niet meer. Soms wordt ik ook gebeld als ze stoute dingen doet. Dan moet ik (haar tweede moeder😏) er ook aan te pas komen. 

Vandaag verraste ik haar met een verjaardags bezoek. Met gepaste afstand en in de tuin. Omdat ik ook foto’s met haar heb van toen ik zwanger was van mijn zoon, wilde ik vandaag met haar op de foto. Corona style🤣😉 dan lijkt het net alsof we toch even met elkaar hebben gekroeld. Ze is heel blij dat er nog twee baby’s bijkomen, ze zegt ook steeds tegen mijn zoon dat er 1 van haar is hahaha. Ik hoop dat ondanks we met gepaste afstand haar verjaardag moeten vieren, ze vandaag een hele leuke verjaardag heeft en vanavond met een glimlach in haar bed ligt. Maar dat zal wel lukken met zo’n kanjer van een moeder en alle lieve mensen om haar heen die haar vandaag alsnog in het zonnetje zetten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je