{{ message.message }}
{{ button.text }}

MIJN!!! NEEE!!! STOP!! AAAAAH

Peuter pubers, alle mama's kennen ze, of gaan ze leren kennen.

Afbeelding blog 'MIJN!!! NEEE!!! STOP!! AAAAAH'

Je ziet ze wel eens, van die mama's die hun kinderen absoluut niet onder de duim hebben. Rennen en vliegen alle kanten op in de winkel, komen overal aan, en als ze iets willen dan beginnen ze te gillen en krijgen ze meestal nog hun zin ook!

Ik zou dat NOOOOOIT doen .... dacht ik.

Tot dat mijn geweldige dochter de magische leeftijd '2' had ontdekt. Wauw wat was ik trots! Ze leert zoveel, en kan al zoveel zelf. En ze werd zelfs al grote zus. En nee, mijn dochter die luisterde prima naar me.

Mama, dat is van mij!

Klopt lieverd, maar daar mag het buurjongetje toch wel even mee spelen.

NEEEE, MIJ!!!

Tja, als je er ruzie om maakt ruimt mama het gewoon op.

Zo gezegd, zo gedaan. Geen probleem als ze dat thuis doet! Maar al snel begon het in de winkel ook, mevrouw besloot dat alles interessanter was als mama. Elk schap in de winkel was niet meer veilig, als ze er niet bij kan klimt ze gewoon naar boven! En wat ik als mama nog wel het engste vind is dat ze de winkel 4 straten verderop ook interessant vind, waardoor ik regelmatig door de stad sta te roepen naar mijn eigen dochter (en me compleet de schompes schaam voor de rest van Nederland!).

Inmiddels is mijn dochter 2 en half, en nee ook ik moet eerlijk bekennen: mijn dochter gilt, zeurt, en dramt haar eigen willetje prima door. en ja, ik hou nog steeds van haar! Maar inmiddels als ze haar 'die wil ik' koppie trekt in de winkel wacht ik het gillen niet af maar koop ik voor haar 4 snoepies in een zakje zodat ze bij me in de wagen blijft zitten. Als ze begint te gillen over speelgoed wat ze wil hebben, gil ik vrolijk met haar mee. Je kent het wel, zoals die reclame waar een moeder in een supermarkt naast haar zoon op de grond gaat liggen. Zoals die moeder doet, ik had het kunnen zijn. Wil ze niet mee? Prima gil lekker verder, maar mama loopt verder en zwaait nog een keer als ze om de hoek gaat. Stiekem houdt mama haar echt wel in de gaten, maar ik hoop dat zij dat de komende jaren nog niet ontdekt ;).

Ja peuterpubers, een geniale ontdekking van moeder natuur. Zo af en toe stront vervelend, ongelofelijk vermoeiend irriterend, maar hoe langer ik er over na denk, hoe leuker ik het vind! Met de belevenissen die we nu mee maken zou ik wel een dik boek kunnen schrijven over mijn geniale, veelte pientere 2 jarige peuter puber!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je