Snap
  • Kind
  • Gezond
  • post

Mijn mannetje is ziek!

Helaas, voordat de winter is begonnen; mijn ventje is ziek!

Nog voordat de ergste winter is begonnen, gingen manlief en ik al beiden met griep het nieuwe jaar in. Zoonlief nergens last van gelukkig. Maar de kindjes om hem heen wel, afgelopen weken verschillende keren met kindjes gespeeld die snipverkouden/grieperig waren, maar goed je houdt dat gewoon niet tegen uiteraard.

En nu toch sinds een paar dagen verkouden, tot hij gister echt beroerd werd en zo ontzettend hoest. Dus toch maar even langs de huisarts. En ze schrok wel van zijn gezichtje; rood doorlopen oogjes, rode vlekjes, loopneusje en hoesten als een zeehond die er bijna in blijft...

Na wat onderzoek, conclusie; 2 ontstoken oren en pseudokroep! Heel zielig, alles tegelijk. Omdat hij nog niet zo heel vaak ziek is geweest, vind ik het erg zielig, het is nooit leuk om je kindje ziek te zien. Gisteravond kon hij de slaap niet vatten door het erge hoesten en de benauwdheid en na 1 uur was ik nog steeds heen en weer aan het lopen. Speen kwijt, slokje water, goed leggen, knuffeltje etc. Hij wil nooit bij ons in bed slapen, dus dat is geen optie.

Desondanks is hij tot nu toe alert, vrolijk en aan het spelen. Ik verzin maar steeds wat leuke dingetjes om in huis te doen, want meestal zijn we veel al lekker buiten bezig. Hij is nu lekker met zijn klei aan het spelen. En nu maar hopen dat hij snel op knapt!

Zijn er meer moeders die dit hebben meegemaakt? Ik realiseer me dat er nog veel meer ziekte(s) aan komt hoor, hij is nu bijna 2,5 en zal de rest nog meemaken. Tot nu toe heeft hij alleen wat onschuldige verkoudheden gehad en de 5e en 6e ziekte.

Helaas dus vandaag geen Samenspel, waar we altijd op woensdag naar toe gaan, maar weer een dagje binnen hangen samen!

10 jaar geleden

Ik kan je de hand schudden, los van de oortjes, hier precies hetzelfde. Vandaar dat ik hier afwezig was. Enorme uitslag daarbij. En niet langer dan een half uur slapen en dat dag en nacht, dagen achter een. Een helemaal op klein meisje. Ooo wat zielig...

10 jaar geleden

Och het ventje :( Die Pseudokroep is echt een beetje drama, vooral omdat ze het zo benauwd hebben en je er eigenlijk vrij weinig aan kunt doen. Ons dochtertje heeft het afgelopen jaar ook gehad en ik vond het best eng, zo die ademhaling. Eigenlijk het enige wat bij haar fijn was, was in de koude lucht buiten te lopen, dan slonk alles en kon ze weer meer lucht krijgen. Sterkte met je mannetje, gelukkig zal het gauw snel beter gaan.

10 jaar geleden

Zielig, hoor! Beterschap.

10 jaar geleden

beterschap, hier sinds vrijdag ook ziek muppeltje die sinds maandag schor stemmetje heeft. Sneu he